Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse ryškiausiai spindėjo Bojano Bogdanovičiaus ir Dario Šaričiaus žvaigždės. Šalia šių vyrukų išplėstiniame 28-ių žaidėjų Kroatijos rinktinės kandidatų sąraše galima išvysti ir dar keturių NBA atstovų pavardes. Be to, į komandą sugrįžti nusprendė ir ankstesnių vasarų lyderiai – jau minėtasis M. Popovičius, Marko Tomasas ir Damianas Rudezas.

Kroatai praėjusiais metais surengė gana įspūdingą žygį – olimpiniame atrankos turnyre Turine nušluostė nosį šeimininkei Italijos komandai, o Rio de Žaneire pateko į geriausiųjų aštuntuką. Ir itin skambiai – iš pirmosios B grupės vietos. Tiesa, ketvirtfinalyje A. Petrovičiaus kariauna kapituliavo prieš vėliau vicečempionais tapusius serbus.

Prie šios komandos treneris šiemet galės pridėti tolimų šūvių meistrą M. Popovičių, kuris paskutinį kartą rinktinės marškinėlius vilkėjo 2011-aisiais. Už savaitės 35-ąjį gimtadienį minėsiantis snaiperis Aco padės užkamšyti spragą, kuri praėjusią vasarą buvo itin didelė.

„Marko sakė, kad jis nori žaisti ir jau pradėjo ruoštis laukiantiems iššūkiams. Tai mane džiugina, nes jis bus labai vertingas žaidėjas. Olimpinėse žaidynėse, kai Roko Ukičius prisirinkdavo asmeninių pražangų, man tekdavo rungtyniauti be įžaidėjo. Marko tuomet būtų labai padėjęs“, – pripažino specialistas.

Kauno „Žalgirio“, kuriame praleido keturis sezonus, sirgalių numylėtinis šiame sezone vėl spindėjo visu gražumu: vilkėdamas Fuenlabrados „Montakit“ komandos marškinėlius Europos taurėje rinkdavo po 12,2, o Ispanijos ACB lygoje – po 13 taškų.

Markas Popovičius

Tačiau jeigu šalies krepšinio veteranai sutiko padėti rinktinei kovoti „Eurobasket 2017“ turnyre, tai dėl kai kurių jaunųjų talentų A. Petrovičius nėra užtikrintas.

„Mes jau žinome, kad Draganas Benderis (Finikso „Suns“) ir Ivica Zubacas (Los Andželo „Lakers“) žais NBA vasaros lygoje, kuri baigsis liepos pabaigoje. Tačiau mes dar nežinome, ką jų klubų vadovai yra numatę po to. Taip pat lauksime, kaip situacija išsispręs tarp Ante Žižičiaus ir Bostono „Celtics“. Savo galvoje jau turiu idealų dvyliktuką, tačiau privalau būti pasirengęs viskam“, – per anksti džiaugtis dėl turimo žaidėjų arsenalo neskubėjo kraatų treneris.

Ne ką mažiau galvos skausmo A. Petrovičiui kelia ir nežinomybė dėl Marijo Hezonjos, kuris viešai jau išreiškė abejones dėl galimybės vasarą užsivilkti rinktinės marškinėlius. Nepaisant to, specialistas 22-ejų metų Orlando „Magic“ narį nusprendė įtraukti į išplėstinį kandidatų sąrašą.

„Dar su juo nesikalbėjau, – prisipažino jis. – Bet jis yra sąraše, nes atitinka mums reikiamo žaidėjo profilį. Norėčiau jį įtraukti ir į 14-os žaidėjų sąrašą, kurį siųsime turnyro organizatoriams. Kalbėsimės birželio mėnesį – pasižiūrėsiu, ar jis apsigalvojo. Norėčiau, kad taip ir būtų, nes jis mums reikalingas. Tačiau tikrai neversiu jo priimti man palankų sprendimą.“

Mario Hezonja

Žygį Europos čempionate kroatai pradės C grupėje, kurios kovos vyks Rumunijoje. Čia jiems dėl keturių bilietų į atkrintamąsias teks susigrumti su Čekijos, Vengrijos, Juodkalnijos, Rumunijos ir titulą ginančios Ispanijos rinktinėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)