Kaip skelbia lrytas.lt, A. Gudaitis vietoje treniruočių Lietuvos rinktinėje pasirinko NBA klubo Sakramento „Kings“ kvietimą. Aukštaūgis nusprendė dalyvauti NBA Vasaros lygoje ir J. Kazlausko kvietimo į nacionalinės komandos stovyklą atsisakė.

A. Gudaitis praėjusiais metais dalyvavo NBA naujokų biržoje, kurioje jį 47-tuoju šaukimu pašaukė Filadelfijos „76ers“ komanda. Visgi po kelių savaičių vidurio puolėjas buvo iškeistas į „Kings“ ekipą, kur jo panorėjo pats Vlade Divacas.

Rinktinės treniruočių stovykloje A. Gudaitis pirmą kartą debiutavo praėjusiais metais, prieš Europos čempionatą, tačiau į galutinę J. Kazlausko komandos sudėtį vidurio puolėjas nepateko.

Praėjusią vasarą A. Gudaitis sukėlė nemažai triukšmo iš Kauno „Žalgirio“ nusprendęs pereiti į Vilniaus „Lietuvos ryto“ stovyklą. Visgi sezonas sostinėje 22-ejų metų 208 cm ūgio vidurio puolėjui nebuvo itin sėkmingas. Jį kamavo traumos, o LKL pusfinalyje kartu su ekipa jis patyrė fiasko, kuomet pralaimėjo Klaipėdos „Neptūno“ komandai.

A. Gudaitis tikisi, kad už Atlanto medikai išsamiau išanalizuos įsisenėjusios čiurnos traumos būklę.

Šiemet Europos taurės varžybose A. Gudaitis sužaidė tik penkerias rungtynes, per kurias vidutiniškai pelnydavo po 4,8 taško, atkovodavo po 2,6 kamuolio ir rinkdavo po 5,8 naudingumo balo.

Tuo metu LKL čempionate „centras“ įmesdavo po 10,5 taško, atkovodavo po 6,5 kamuolio ir rinkdavo po 15,3 naudingumo balo. Aukštaūgis taip pat tapo naudingiausiu mažojo finalo žaidėju.

Po A. Gudaičio žinios galvos skausmo Lietuvos rinktinės strategui J. Kazlauskui tik daugėja. Aukštaūgių pasirinkimas su kiekviena diena vis mažesnis.

Treniruočių stovykloje jau tikrai nepasirodys Darjušas Lavrinovičius, vėluodamas atvyks Jonas Valančiūnas, greičiausiai šią vasarą Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse Lietuvos rinktinei nepadės ir Donatas Motiejūnas.

Taigi, nuo pirmųjų dienų treniruotėse Lietuvos rinktinės strategas turės tik du tikrus vidurio puolėjus – Antaną Kavaliauską ir veteraną Robertą Javtoką.
J. Kazlausko paskelbtas kandidatų sąrašas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (188)