Juo toliau, juo keistesni atrodo „Žalgirio“ ir Kauno savivaldybės santykiai. Lyg jie būtų amžiaus krizę išgyvenanti pora – vienas nuo kito pavargę, nuolat niurzgantys ir priekaištaujantys.

Jaučiama didesnė meilė jaunesniam šeimos vaikui – „Aisčiams-Atletui“. Miestui labai reikalinga antroji komanda ir galima tik pasveikinti tai supratusią Kauno savivaldybę.

Tačiau ši ekipa panaši į vėlyvą pagyvenusios poros kūdikį, dėl kurios tėvai pametė galvą. Jai savivaldybė avansu atseikėjo penktadalį „Žalgiriui“ skirtos sumos, nors komandų poreikiai ir tikslai - skirtingi.

„Aisčiai-Atletas“ dabar turi gerokai pasistengti, kad pateisintų jiems parodytą pasitikėjimą ir įdėtas investicijas. Pirmuosius žingsnius klubas žengė teisingai – į komandą sukvietė Kauno krepšinio mokyklų auklėtinius, prie jos vairo pastatė jauną, ambicingą trenerį ir sukūrė kelerių metų viziją.

„Žalgiriui“ tenka spręsti gerokai sunkesnius klausimus. Visų pirma – finansinius. Kažkur įstrigęs savivaldybės žadėtas pusantro milijono litų avansas, užsitęsusios investuotojų paieškos, nežinia dėl naujos arenos – tai problemos, gerokai apsunkinančios „Žalgirio“ būtį.

Esant tokiems rūpesčiams, tarsi į antrą planą pasitraukia laukiančios žūtbūtinės kovos: Eurolygoje – dėl vietos po saule mirtininkų grupėje, o Lietuvoje - su Vilniaus „Lietuvos rytu“ dėl Eurolygos taškų.

Po savaitės garsiausia Lietuvos komanda išvyksta į dar vieną neregėtą Lietuvos ekipoms žygį – JAV, kur „Žalgiris“ sužais trejas rungtynes su NBA klubais.

Tokią teisę suteikė Eurolyga, atrodo, „Žalgirį“ vertinanti labiau nei kai kas Lietuvoje. Tačiau dėl vieno žalgiriečiai gali būti tikri – paprasti kauniečiai savo komandos niekada neišduos.

„Žaliosios mirties“ fanų klubo nariai visiems „Žalgirio“ priešininkams Sporto halėje žada tikrą pragarą. „Aisčiai-Atletas“ tokią aistruolių meilę dar turės užsitarnauti.