Prieš praėjusį sezoną „Uniks“ su A. Milakniu pasirašė sutartį pagal formulę 1+1. Po sezono klubas turėjo galimybę pasilikti žaidėją dar vieniems metams, arba nutraukti galiojantį kontraktą. Rusų klubo vadovybė pasirinko antrąjį variantą, skelbia šios šalies žiniasklaida.

Informuojama, kad didžiausią norą atsisakyti lietuvio parodė komandą treniruojantis Jevgenijus Pašutinas. Trenerio nuomone, lietuvis turi puikų potencialą puolime, tačiau gynyboje rungtyniauja pernelyg prastai tokio lygio komandai. Būtent prastas žaidimas ginantis, J. Pašutino teigimu, A. Milakniui ir neleido gauti daug žaidimo laiko „Uniks“ gretose, o laikyti ant suolo didelį atlyginimą gaunantį snaiperį klubui nebuvo jokios prasmės.

Vietoje A. Milaknio Eurolygoje žaisiantis Kazanės klubas į savo gretas pasikvietė 24-erių metų 201 cm ūgio amerikietį Coty Clake'ą, kuris trumpai yra atstovavęs Bostono „Celtics“ klubui NBA lygoje, o pastaruoju metu žaidė Puerto Rike.

„Vietoje A. Milaknio Kazanės klube žais šis amerikietis. Jam atvykus, komandoje jau buvo aštuoni legionieriai. Žinant, kad VTB Jungtinėje lygoje per rungtynes mes galime registruoti tik šešis užsienio žaidėjus, klubui teko kažką paaukoti. J. Pašutino sprendimu tai buvo A. Milaknis“, – „Izvestia“ cituoja šaltinį Kazanės klube. Pats „Uniks“ klubas šią informaciją viešai turėtų išplatinti artimiausiu metu.

Pranešama, kad A. Milaknio agentai žaidėjui jau ieško naujos komandos, o susidomėjimas Europoje snaiperiu yra nemažas. Tarp besidominčiu lietuviu klubų yra ir Maskvos srities „Chimki“ ekipa, kuri ieško pamainos į Stambulą išvykusiam Tyleriui Honeycuttui. Neatmetamas variantas, kad A. Milaknis sugrįš ir į Kauno „Žalgirį“, iš kurio po praėjusio sezono ir persikėlė žaisti į Rusiją.

Žurnalistų kalbintas „Uniks“ klubo savininkas J. Bogačiovas apie A. Milaknio ateitį užsiminė dviprasmiškai.

„Kol kas nenoriu apie tai šnekėti. Jis – geras sportininkas, puikus kovotojas. Iš esmės mes jam neturėjome jokių pretenzijų, bet buvo savitų niuansų“, – pažymėjo jis.

Startavo nuo pagyrų

Primename, kad vos tik persikėlus į Tatarstano Respublikos sostinę A. Milaknio ausį glostė J. Pašutino liaupsės. Ir ne be reikalo – tritaškėmis „bombomis“ lietuvis varė varžovus į neviltį bei sezono metu pagerino ne vieną asmeninį rekordą Europos turnyruose.

Vis tik kelių nesėkmingų rungtynių ruožas nubloškė kaunietį ant „Uniks“ atsarginių žaidėjų suolelio. Pasireikšti Kazanės ekipos vairininkas mūsiškiui nusprendė leisti tik tuomet, kai sezonas pakibo ant plauko.

Kai A. Milaknis pradėjo savąjį šou, „Uniks“ nuo Maskvos CSKA milijonierių atsiliko net 28:47, tačiau po lietuvio tritaškių serijos ketvirtajame kėlinyje skirtumas tarp komandų ištirpo iki 6 taškų. Vis tik 7 tolimus metimus pataikiusiam lietuviui laiko pražudyti Eurolygos čempionus neužteko ir „Uniks“ finalo seriją pralaimėjo 1-3.

Apskritai iki lemiamo sezono mačo per šešis atkrintamųjų mačus gynėjas buvo pelnęs vos 25 taškus – tai tik dviem taškais daugiau nei per tas nerealias 17 minučių.

„Gavau milžiniškos patirties ir viskas išėjo į naudą. Galbūt viskas nesusiklostė taip, kaip tikėjausi, bet finišas buvo geras, įvykdėme klubo keltus uždavinius – patekome į kito sezono Eurolygą, tai net negalėčiau kažkuo skųstis“, – apie pirmąjį legionieriaus sezoną Kazanėje, vos tik atvykęs į rinktinės stovyklą Palangoje, Krepšinis.lt pasakojo A. Milaknis.

„Blogiausias sprendimas“

Tačiau nesėkmių ruožas nenutrūko ir atvykus į Lietuvos rinktinę: įsibėgėti snaiperiui niekaip nesisekė – per pirmuosius tris draugiškus mačus jis pataikė vos 2 tritaškius iš 12.

Nors baltarusių krepšį Kėdainiuose skrodė jau trys tolimi metimai iš penkių, J. Kazlausko tai nesužavėjo – 61-erių vairininkas kaunietį paliko už olimpinio dvyliktuko borto, tačiau suteikė jam šansą, palikdamas A. Milaknį rezerviniu žaidėju.

Vis tik 2015 metų Europos vicečempionas nusprendė turisto rolės neužimti ir savo likimą išsprendė pats, palikdamas Lietuvos komandą.

„Mes kelis kartus su juo kalbėjomės, kad jis nebus turistas, bet tai jo apsisprendimas, o motyvo nežinau“, – pečiais trūkčiojo nacionalinės komandos vairininkas.

Dar griežčiau A. Milaknio pasirinkimą komentavo Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas A. Sabonis, nevyniojęs žodžių į vatą.

„Tai pats blogiausias sprendimas jo gyvenime. O dėl ko – negaliu pasakyti. Jis taip nusprendė, o mes einame toliau – traukinys nestovi“, – žurnalistams savo nuomonę išsakė Lietuvos krepšinio legenda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (250)