Geriausia neamerikietiška visų laikų olimpine krepšinio komanda jis pripažino 2004-ųjų Atėnų žaidynių nugalėtoją Argentiną, kurios net šeši žaidėjai anksčiau ar vėliau žaidė ar tebežaidžia NBA lygoje: Manu Ginobili, Luisas Scola, Andres Nocioni, Fabricio Oberto, Walteris Herrmannas ir Carlosas Delfino.

Be to, argentiniečių mačas su serbais įėjo į olimpiadų istoriją kaip vienas dramatiškiausių, o taiklus M. Ginobilio metimas prieš pat sireną krentant ant parketo – vienas įsimintiniausių.

Ant antro laiptelio – 2008 ir 2012 metų Ispanijos rinktinė.

Trečia – 1988 metais Seule triumfavusi SSRS komanda, kuriai atstovavo ir lietuviai Šarūnas Marčiulionis, Valdemaras Chomičius, Rimas Kurtinaitis bei Arvydas Sabonis.

„Jei Šarūnas Marčiulionis ir Arvydas Sabonis būtų anksčiau atvykę į NBA, tikėtina, kad jie būtų tarp 50 geriausių visų laikų lygos žaidėjų. 1988-ųjų finale jie kartu surinko 41 tašką. Tuo metu Rimas Kurtinaitis pusfinalyje pelnė 28 taškus, o prieš tai įmetė 24 taškus į brazilų krepšį“, – rašo J. Cohenas.

Ketvirtą poziciją pasidalino 1988 metų Jugoslavija ir 1992 metų Kroatija.

Penktoje vietoje – 2000-ųjų bronzinė Lietuvos rinktinė su Šarūnu Jasikevičiumi priešakyje ir 2012 m. Rusijos komanda, Londone laimėjusi bronzą.

„Joks kitas krepšininkas per pastaruosius 25 metus nepridarė tiek daug problemų JAV rinktinei kaip Šarūnas Jasikevičius, kurio vedami lietuviai 2000-aisiais vos neįveikė amerikiečių. Pusfinalyje jis pelnė 27 taškus, bet jo metimas aidint sirenai tikslo nepasiekė. Tais metais lietuviai pralaimėjo tik tris kartus (du sykius – JAV, vieną – Italijai), o mažajame finale Saulius Štombergas ir Š. Jasikevičius kartu pelnė 50 taškų. Po ketverių metų Š. Jasikevičius pasižymėjo 28 taškais ir padėjo nugalėti JAV rinktinę grupės varžybose. Tiesa, amerikiečiai vėliau pasiekė revanšą rungtynėse dėl trečios vietos“, – Šaro nuopelnus vardija J. Cohenas.

„Po to, kai pralaimėjo keturias iš penkių dvikovų 2008 m. Pekine, rusai sužibėjo 2012-aisiais Londone, kai nuskynė bronzos medalius. Toje komandoje žaidė Andrejus Kirilenka, Timofejus Mozgovas ir Aleksejus Švedas“, – pažymi NBA apžvalgininkas.

Visgi itin keista, kad J. Cohenas savo sąraše net nepaminėjo 1992 m. Lietuvos krepšininkų, kurie, pirmąkart kaip nepriklausomos valstybės atstovai dalyvaudami olimpiadoje, iškart iškovojo bronzos medalius ir net buvo praminti „Kita svajonių komanda“. Apie ją buvo sukurtas ir dokumentinis filmas.

„Žaidėme sunkų atrankinį turnyrą ir laimėjome 11-a rungtynių iš eilės. Šlavėme visus, prieš tą pačią rusų komandą laimėjome 34 taškais, nugalėjome Kroatiją su Draženu Petrovičiu ir Tony Kukočiumi, italus. Mus vedė idealizmas, bet dabar kiti laikai ir nieko negalima smerkti. Mes buvome auklėjami kitaip“, – apie tuos laikus yra sakęs Š. Marčiulionis.

Visa 1992 metų bronzinė Barselonos olimpiados krepšininkų rinktinė: Šarūnas Marčiulionis, Rimas Kurtinaitis, Alvydas Pazdrazdis, Valdemaras Chomičius, Artūras Karnišovas, Sergejus Jovaiša, Gintaras Krapikas, Darius Dimavičius, Arūnas Visockas, Romanas Brazdauskis, Gintaras Einikis, Arvydas Sabonis ir treneris Vladas Garastas.

Su jais vieninteliais Barselonoje sutiko nusifotografuoti ir tikroji „Svajonių komanda“: Johnas Stocktonas, Clyde Drexleris, Michaelas Jordanas, Magicas Johnsonas, Chrisas Mullinas, Scottie Pippenas, Larry Birdas, Karlas Malone, Charlesas Barkley, Patrickas Ewingas, Davidas Robinsonas ir kt.