„Niujorko klubas per agentą su manimi susisiekė, todėl artimiausiu metu turėčiau ten vykti ir tikiuosi, kad viskas bus gerai. Bet kol nėra sudėti parašai ir klubas nėra to oficialiai paskelbęs, tai nėra 100 proc.“, – Krepšinis.lt komentuodamas situaciją šypsojosi pats M. Kuzminskas.

Vis tik Mindaugo situacija – tokia pati kaip ir Kevino Duranto, Dwighto Howardo ar bet kokio kito NBA žaidėjo, parašo ant sutarties dar nepadėjusio, bet žinančio, kur tęs savo karjerą. Oficialiai laisvieji agentai kontraktus gali pasirašyti nuo liepos 7 dienos. Anot JAV spaudos, lietuvio sutarties vertė – 6 mln. dolerių.

„Man tokia situacija yra pirmą kartą gyvenime – dar nesu susidūręs su visa NBA agentų rinka, todėl man viskas iki galo nesusivirškina“, – juokėsi krepšininkas.

Anksčiau buvo pranešama, kad Lietuvos rinktinės kandidatu domisi penki klubai – tai NBA čempionė Klivlando „Cavaliers“, visų europiečių svajonių komanda San Antonijaus „Spurs“, Dalaso „Mavericks“, Los Andželo „Lakers“ ir Atlantos „Hawks“. Visgi atsitiko taip, kad mūsiškis papildys ambicingąją „Knicks“ ekipą.

„Kalbėjausi ir su kitais klubais, o šis pasiūlymas buvo šioks toks siurprizas, bet nebuvo visiškas netikėtumas“, – prisipažino M. Kuzminskas.

Vilnietis taip pat paneigė užsienio žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją, kad jis jau buvo pasirašęs sutartį su Stambulo „Darussafaka“ klubu.

„Knicks“ gretose M. Kuzminskas rungtyniaus kartu su tokiomis žvaigždėmis kaip Carmelo Anthony ar ekipos naujokai Derrickas Rose‘as ir Joakimas Noah bei Latvijos supertalentu Kristapu Porzingiu.

Kitame sezone NBA lygoje be jo dar tikrai žais Jonas Valančiūnas, Donatas Motiejūnas ir Domantas Sabonis, o vienerių metų iš dalies garantuotą sutartį su Bruklino „Nets“ pasirašęs Egidijus Mockevičius savo vietą stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje bandys užsitarnauti žaisdamas vasaros lygoje.

Su pirmąja trijule M. Kuzminskas šiuo metu lieja prakaitą rinktinės treniruočių stovykloje, kuri trečiadienį persikels į Kauną. Per pirmąsias dvejas draugiškas rungtynes prieš Naująją Zelandiją ir Tunisą puolėjas buvo vienas rezultatyviausių žaidėjų – vidutiniškai rinko po 12 taškų.

Bet nacionalinės komandos reikalus „Kuzia“ bent trumpam turės pamiršti, nes jo laukia kelionė į Niujorką.

„Laukiu žinių iš agentų ir tikiuosi viską susitvarkyti kuo greičiau, kad vėl galėčiau prisijungti prie rinktinės“, – tikslaus laiko pasakyti negalėjo naujai iškeptas NBA žaidėjas.

Grįžęs iš JAV dukart Europos vicečempionas vėl kibs į darbus rinktinėje, su kuria rugpjūčio 6-21 dienomis varžysis Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių krepšinio turnyre.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (420)