- Kokia tai stovykla?

- Tai su krepšiniu ir socialiniais reiškiniais susijusi stovykla. Joje dalyvauja perspektyviausi 16-18 metų krepšininkai.

- Kodėl NBA pasirinko Lietuvą?

- Svariausia priežastis – 6 krepšininkai, kurie Lietuvai atstovauja NBA lygoje. Pagrindiniai konkurentai buvo Paryžius, Lionas ir prieš tai kelerius metus stovyklą rengęs Trevizas. NBA nerado jokių priekaištų Š. Marčiulionio akademijai, todėl krepšininkai treniruosis, žais ir gyvens būtent čia. Manau, NBA priėmė teisingą sprendimą.

- Kaip atrinkti jaunieji talentai?

- Mums svarbiausia, kad „krepšinyje be sienų“ dalyvautų patys geriausi. Vilniuje dalyvaus 50 vaikinų. O juos pagal pasiekimus atrinko kiekvienos šalies krepšinio federacija.

- Ar jauniesiems talentams užteks laiko parodyti, ko jie iš tikrųjų verti?

- Kiekvieną vakarą bus po 4-5 rungtynes, todėl laiko pasirodyti vaikinams tikrai netrūks. Po to geriausiųjų dvidešimtukas dalyvaus „Žvaigždžių“ rungtynėse.

- Programoje dalyvaus NBA krepšininkai. Kas jie tokie?

- Pirmasis dalyvauti pasisiūlė Žydrūnas Ilgauskas. Be jo dalyvaus Arvydas Macijauskas, Darius Songaila, Linas Kleiza, Šarūnas Jasikevičius. Dar žadėjo atvykti tokių stovyklų veteranas Samuelis Dalembertas, Zaza Pachulia ir Viktoras Khryapa. Taip pat atvyks keli NBA treneriai.

- Ar NBA žaidėjai nerodys savo sugebėjimų?

- Ne. Jie treniruos vaikinus.

- Kas dar bus be krepšinio?

- Bus 3 renginiai. Vienas - apie sveiką gyvenimo būdą, antras – lauko krepšinio aikštelių atstatymas, ir trečias projektas, prie kurio prisidėjo Ž. Ilgauskas - vaikų namų Pagynėje, Kauno rajone restauravimas. - Ar po stovyklos bus apdovanoti geriausieji?

- Esam numatę apdovanoti patį geriausią stovyklos žaidėją ir geriausią „visų žvaigždžių“ rungtynių žaidėją.

- Gal tas apdovanojimas – vieta NBA?

- Ne! Tai priklauso tik nuo jų pačių.

- Bet tai nereiškia, kad tiems, kuriems nepasiseks, reikia baigti karjerą?

- Tikrai, nereiškia. Tai tik viena stovykla. Bet kokiu atveju žaidėjas pamatys, ką jam labiausiai reikia tobulinti.

„Sporto klubas“ - trečiadieniais 11.05 val. (kart. 16.25 val. ir sekmadieniais 15.15 val.)