Remdamasis JAV krepšinio specialistų įžvalgomis DELFI pateikia savo prognozę naujam NBA sezonui.

Tarpsezonį gerokai sustiprėjusios komandos: Niujorko „Knicks“, Indianos „Pacers“ ir Los Andželo „Clippers“.

Susilpnėjusios komandos: Naujojo Orleano „Hornets“ (neteko Chriso Paulo ir Davido Westo) ir Šarlotės „Bobcats“ (neteko Stepheno Jacksono, kiek anksčiau – Geraldo Wallace‘o).

Prognozuojamas reguliariojo sezono Rytų konferencijos ekipų TOP-8 ir komentarai:

1. Majamio „Heat“ (prognozuojamos pergalės: 52 - 14). Pagrindinis pastiprinimas: Shane‘as Battieras ir Eddy Curry (bet išvyko Mike'as Bibby ir Eddie House'as, o karjerą baigė Žydrūnas Ilgauskas). Vienas geriausiai besiginančių, labiausiai komandiniu žaidimu pasižyminčių ir protingiausių lygos žaidėjų Sh. Battieras turėtų ir taip supertalentingą „Heat“ klubą dar labiau sutelkti. Savo ruožtu Majamio žvaigždžių trio – LeBronui Jamesui, Dwyane‘ui Wade‘ui ir Chrisui Boshui – tai bus jau antras sezonas kartu. Tai irgi turėtų teigiamai atsiliepti bendram rezultatui.

2. Čikagos „Bulls“ (48 - 18). Pagrindinis pastiprinimas: Richardas Hamiltonas. Praėjusį sezoną maloniai nustebinę ir absoliučiais reguliariojo sezono nugalėtojais tapę „Bulls“ krepšininkai nenorės šios pozicijos užleisti ir šiemet – visgi antrą kartą aplenkti visų varžovų veikiausiai nebepavyks, nors tarp lyderių ši komanda tikrai bus.

3. Niujorko „Knicks“ (41 - 25). Pagrindinis pastiprinimas: Tysonas Chandleris, Baronas Davisas ir Mike‘as Bibby (bet išvyko Chauncey Billupsas). Praėjusį sezoną visas „Knicks“ žaidimo pagrindas buvo puolimas, kuriame dominavo Carmelo Anthony ir Amare‘as Stoudemire‘as, tačiau šiemet gavę naujai iškeptą čempioną T. Chandlerį Niujorko krepšininkai galės pamėginti sustyguoti ir savo gynybą, o tai pridės daugiau pergalių.

4. Bostono „Celtics“ (38 - 28). Pagrindinis pastiprinimas: Brandonas Bassas ir Mickaelis Pietrusas (bet išvyko Glenas Davisas, o dėl sveikatos problemų sezoną praleis Jeffas Greenas). Su kiekvienais metais ne jaunyn einantiems Bostono vyrukams šį sezoną bus dar sunkiau. Nors sutrumpintas jo variantas „Celtics“ gal net į naudą, sunku laukti, kad jie išvengs traumų ir išlaikys 70 procentų pergalių rodiklį.

5. Orlando „Magic“ (37 - 29). Pagrindinis pastiprinimas: Glenas Davisas (bet išvyko Brandonas Bassas). Esmė keistis neturėtų – Dwightas Howardas liko, o tai ir yra pagrindinis pergalių garantas. Visgi lygiaverčių pagalbininkų trūkumas ir kalbos apie galimą lyderio išvykimą veikiausiai atsilieps pergalių ir pralaimėjimų balansui.

6. Atlantos „Hawks“ (35 - 31). Pagrindinis pastiprinimas: Tracy McGrady (bet išvyko Jamalas Crawfordas). 2010 metų geriausio šešto žaidėjo praradimas ir kelerius metus iš eilės pakankamai stabilūs, bet negerėjantys rezultatai jau po truputį varo į neviltį skambių pergalių ištroškusius Atlantos fanus. Sunku tikėtis, kad „Hawks“ kažkuo labai nustebins ir šiemet.

7. Indianos „Pacers“ (34 - 32). Pagrindinis pastiprinimas: Davidas Westas (bet išvyko Troy'us Murphy). Jau pirmaisiais savo vadovavimo metais klubą į atkrintamąsias, kur buvo pakankamai garbingai (1:4) pasipriešinta Čikagos „Bulls“ ekipai, atvedęs treneris Frankas Vogelis šį sezoną savo rankose turi dar daugiau kozirių, o tai reiškia, kad bus ir daugiau pergalių.

8. Filadelfijos „76-ers“ (33 - 33). Pastiprinimo nėra. Jauna ir energinga Filadelfijos komanda ir pernai pasirodė neprastai: septinta vieta ir lygi kova su Majamio „Heat“ klubu pirmame atkrintamųjų varžybų rate – nors pralaimėta 1:4, net keturi iš penkių mačų baigėsi mažesniu nei 10 taškų skirtumu. Tikrų lyderių nebuvimas – ko gero, daugiau „76-ers“ ekipos pliusas nei minusas, todėl į atkrintamąsias turėtų ir vėl iškopti.

Prognozuojamas reguliariojo sezono Vakarų konferencijos ekipų TOP-8 ir komentarai:

1. Oklahomos „Thunder“ (46 - 20). Pastiprinimo nėra. Praėjusiais metais iki pat Vakarų konferencijos finalo nužygiavę Oklahomos atstovai su Kevinu Durantu ir Russellu Westbrooku priešakyje šį sezoną gali nuversti dar didesnius kalnus – tuo labiau, kad ir toliau sparčiai tobulėja Jamesas Hardenas, o „centras“ Kendrickas Perkinsas jau turėtų būti visiškai atsigavęs po traumos.

2. Los Andželo „Clippers“ (43 - 23). Pagrindinis pastiprinimas: Chrisas Paulas, Chauncey Billupsas, Caronas Butleris (kiek anksčiau – ir Mo Williamsas), o išvyko Ericas Gordonas ir Chrisas Kamanas. Įspūdingai sustiprėjusi „Clippers“ ekipa šiemet pagaliau turi realius šansus tapti pajėgiausia Angelų mieste, o gal net ir visuose Vakaruose. Ch. Paulas turėtų stabiliai rinkti dvigubus dublius (kartais - ir trigubus), Ch. Billupsas ir C. Butleris įnešti čempioniškos patirties, o šoklusis Blake‘as Griffinas ir toliau skraidyti po krepšiais. Maža to, prognozuojama, kad aukštaūgis DeAndre Jordanas gali tapti labiausiai patobulėjusiu sezono žaidėju. Žinant, kaip pagerėja kitų komandos žaidėjų žaidimas, kai joje yra Ch. Paulas - tai tikrai nebūtų staigmena.

3. San Antonijaus „Spurs“ (42 - 24). Pastiprinimo nėra. Ar 35-erių su puse metų Timas Duncanas, 34-erių su puse metų Manu Ginobili ir beveik 30-metis Tony Parkeris gali dar kartą pakovoti dėl NBA aukso žiedų? Į ši klausimą atsakys tik artimiausi mėnesiai, bet, kad „Spurs“ vis dar kels grėsmę visiems Vakarų favoritams, abejoti nė neverta.

4. Los Andželo „Lakers“ (42 - 24). Pagrindinis pastiprinimas: Troy‘us Murphy (bet išvyko Lamaras Odomas , o treneris Philas Jacksonas pasitraukė iš krepšinio). Nors iš pažiūros atrodytų, kad „Lakers“ sudėtis ir susilpnėjo, svarbiausią figūra – Kobe Bryantas – liko. Šalia jo yra ir Pau Gasolis, tad pagrindiniai pergalių recepto ingridientai – stratego Mike‘o Browno rankose. Įdomu, kaip seksis vardą pasikeitusiam Ronui Artestui, kurį iš starto penketo turbūt išstums Mattas Barnesas – per pirmus du ikisezoninius mačus Metta World Peace pataikė tik 4/21 metimų iš žaidimo.

5. Dalaso „Mavericks“ (40 - 26). Pagrindinis pastiprinimas: Lamaras Odomas ir Vince‘as Carteris (bet išvyko Tysonas Chandleris ir Jose Juans Barea). Ne veltui sakoma, kad tapti čempionu yra lengviau nei apginti titulą. Panašu, kad su šia tiesa šįmet akis į akį būtent ir susidurs „Mavericks“. Nors L. Odomas – nemenka paspirtis, pagrindinio „centro“ T. Chandlerio netektis Dalasui negalės neatsiliepti. Be to, pagrindiniam įžaidėjui Jasonui Kiddui - jau beveik 39-eri, o Dirkui Nowitzkiui, panašu, kad tam, jog grįžtų į savo įprastinę sportinę formą, dar prireiks šiek tiek laiko.

6. Memfio „Grizzlies“ (38 - 28). Pastiprinimo nėra. Didžiausia praėjusio sezono staigmena tapę Memfio krepšininkai buvo vos per vieną pergalę nuo Vakarų konferencijos finalo. Dar labiau susižaidę, patobulėję ir pasisėmę patirties „Grizliai“ šiemet gali žengti dar toliau – tuo labiau, kad pasveiko Rudy Gay‘us.

7. Portlando „Trail Blazers“ (36 - 30). Pagrindinis pastiprinimas: Jamalas Crawfordas ir Raymondas Feltonas (bet išvyko Andre Milleris, o karjerą dėl traumos baigė Brandonas Roy‘us). „Trail Blazers“ klubas, net ir netekęs savo ne tik žaidimo, bet ir moralinio lyderio B. Roy‘aus, namuose vėl bus sunkiai įkandamas riešutas bet kam, o išvykose taip pat bus konkurencingas. Tuo pirmiausiai rūpinsis LaMarcusas Aldridge‘as ir Geraldas Wallace‘as.

8. Denverio „Nuggets“ (33 - 33). Pastiprinimo nėra (bet baigėsi sutartis su Kenyonu Martinu, o Wilsonas Chandleris ir J. R. Smithas iki kovos žais Kinijoje). Praėjusį sezoną Carmelo Anthony paslaugų atsisakiusi „Nuggets“ ekipa daugelį nustebino – jos rezultatai nuo tik tik pagerėjo. Tarpsezonį pavyko išsaugoti „centrą“ Nenę, bet trys minėtos netektys (net jei jos ir laikinos) trukdys buvusio žalgiriečio Ty Lawsono atstovaujamai komandai kautis dėl pirmų keturių vietų Vakarų konferencijoje.

Prognozuojamas NBA finalas: Majamio „Heat“ – Oklahomos „Thunder“ (arba Los Andželo „Clippers“*) 4:3.

Paaiškinimas: „Clippers“ sudėtis pasikeitė per drastiškai, kad galima būtų iš karto objektyviai nustatyti komandos pajėgumą ir potencialą bei prognozuoti jos rezultatus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją