Be didesnių klausimų vis garsiau kalbama, kad pirmasis, ir tikriausiai Filadelfijos „76ers“ komandos, pašauktas bus 19-metis 208 cm ūgio puolėjas Benas Simmonsas.

O štai šiuo metu vienas perspektyviausių Lietuvos krepšininkų Domantas Sabonis savo pavardę išgirstų pirmo rato pabaigoje – 27-as. Tokiu atveju 19-metis lietuvis taip pat atsidurtų „76ers“ gretose.

„Nepaisant skambios statistikos Gonzagos komandoje, Sabonis nesugeba apginti savojo krepšio ir praplėsti žaidimo. Vis tik komandos pirmajame rate ieško galingo sudėjimo sunkiojo krašto puolėjų.

Jis turi puikią uoslę kovojant dėl kamuolių. Domantas sugeba pelnyti taškus net ir iš sudėtingų padėčių, be to, po krepšiais sugriebia vidutiniškai po 10,6 kamuolio. Per metus jo žaidimas baudos aikštelėje neįtikėtinai patobulėjo. Jis netgi pataikė tritaškį, o nuo baudų metimų linijos atakuoja 82,6% taiklumu.

Neseniai lietuvis sužaidė porą monstriškų rungtynių: prieš Tenesio (36 tšk. ir 16 atk. kam.) bei San Francisko (35 tšk. ir 14 atk. kam.) studentus. Trumpos rankos, vidutinis atletiškumas ir limituotos galimybės atakuojant iš tolimesnių distancijų kiša jam koją.

Tačiau Saboniui dar tik šiemet sukaks 20 metų, todėl dėl jo energingumo verta atkreipti į jį dėmesį“, – savo pamąstymais dalijosi J. Wassermanas.

Antrakursis „Bulldogs“ žaidėjas šiame sezone per rungtynes ant parketo vidutiniškai praleidžia 30 minučių, pelno 18,3 taško ir po krepšiais sugriebia 10,6 kamuolio.

Palyginimui praėjusio sezono statistikos rodikliai buvo daug kuklesni: 22 min., 9,7 tšk. ir 7,1 atk. kam.

Tarp pretendentų būti pašauktiems pirmame rate pateko dar keli europiečiai: 18-mečiui kroatui Draganui Benderiui prognozuojamas trečias, 20-mečiui austrui Jakobui Poltlui – devintas, 18-mečiui turkui Furkanui Korkmazui – 15-as, o 20-mečiui prancūzui Timothe'ui Luwawui – 17-as šaukimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)