Pagrindinis „Raptors“ tikslas naujokų biržoje yra pasikviesti aukštaūgį, galintį pataikyti iš toli. Šią savaitę Toronto ekipos treniruotėje dalyvavo du 211 cm ūgio puolėjai – amerikietis Henry Ellensonas ir Kanados pilietybę turintis serbas Stefanas Jankovičius, rašo „Sportsnet“.

„Matant, kaip keičiasi NBA, dabar svarbiausia yra pataikymas, – sakė „Raptors“ skautingo direktorius Danas Tolzmanas. – Jie yra du aukšti vyrukai, galintys praplėsti mūsų puolimą bei atkovoję kamuolius pasileisti į greitą puolimą. Jie sugeba daug daugiau nei tipiniai aukštaūgiai.“

Dauguma komandų jau turi arba ieško sunkiojo krašto ir vidurio puolėjo pozicijose rungtyniaujančių krepšininkų, sugebančių įmesti iš vidutinio nuotolio ir tritaškio zonos.

„Raptors“ komandai tokio žaidėjo reikia ypač – nei J. Valančiūnas, nei Bismackas Biyombo nemeta tritaškių. Tik Patrickas Pattersonas ir Luisas Scola sugeba mesti ir pataikyti tritaškius.

„Į tritaškius metančius krepšininkus mes žiūrime kaip į pagalbą J. Valančiūnui, – kalbėjo D. Tolzmanas. – Tačiau jie reikalingi ne tik JV. Tiek Kyle‘o Lowry, tiek DeMaro DeRozano žaidimas pagrįstas veržimusi po krepšiu ir kamuolio atmetimu atgal komandos draugams. Visgi jei neturime aukštaūgių, galinčių pataikyti iš perimetro, tie atmetimai neturi jokios naudos.“

„Raptors“ naujokų biržoje turės du šaukimus – 9-ąjį ir 27-ąjį. Kviestis H. Ellensoną 27-uoju šaukimu būtų gana logiškas sprendimas, kadangi krepšininkui būtent ir yra prognozuojamas šaukimas pirmo rato gale.

Tačiau jau du kartus „Raptors“ treniruotėje dalyvavusio S. Jankovičiaus pavardė net nefigūruoja prognozėse. Todėl arba Toronto ekipa mato jame kažką labai ypatingo, arba jie nori jį pasikviesti į NBA plėtojimosi lygoje rungtyniaujančią „Raptors 905“ ekipą.

Vis dėlto, nežiūrint į NBA naujokų biržą, „Raptors“ komanda turi ir kitą alternatyvą. NBA pasaulyje besisukantis tinklaraštininkas Matthew Halletas Toronto ekipai siūlo į komandą pasikviesti dar vieną lietuvį Donatą Motiejūną.

Būtent D. Motiejūnas žaidžia sunkiojo krašto pozicijoje bei sugeba pataikyti tiek iš vidutinio nuotolio, tiek iš tritaškio zonos. Jau seniai kalbama, kad aukštaūgis šią vasarą paliks Hjustono „Rockets“ ekipą, tad tai „Raptors“ komandai būtų puiki proga sudaryti lietuvių duetą.

Pasak amerikiečio, D. Motiejūnas „Raptors“ komandoje pakeistų 36-metį L. Scolą, kurio karjerai nenumaldomai artėja pabaiga.

Kaip kitas galimybes stiprintis „Raptors“ M. Halletas siūlo San Antonijaus „Spurs“ veteraną Davidą Westą, Šarlotės „Hornets“ puolėją, Finikso „Suns“ aukštaūgį Joną Leuerį ir Dalaso „Mavericks“ ekipoje šį sezoną rungtyniavusį Davidą Lee.

NBA naujokų birža vyks birželio 23-iąją Brukline.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)