Krepšinio treniruotėje spardomas kamuolys

Daugiausia dėmesio tiek iš JAV, tiek iš Europos žurnalistų sulaukia Romoje susirinkę Bostono „Celtics“ krepšininkai. Šią ekipą vasarą papildė dvi ryškiausios NBA žvaigždės – Ray Allenas ir Kevinas Garnettas, kurie kartu su Paulu Pierce‘u artimiausią sezoną bus dažniausiai linksniuojama NBA trijulė.

Kol trys žvaigždės klijuoja tarpusavio supratimą aikštėje ir už jos ribų, lyderio vaidmens imasi 31 metų K. Garnettas. Į pirmąją treniruotę gausiai susirinkusius Italijos žurnalistus puolėjas nustebino savo žiniomis apie futbolą. Vėliau jis pademonstravo, kad apie populiariausią pasaulyje sporto šaką gali ne tik kalbėti, tačiau ir žaisti.

Kartu su Turino „Juventus“ puolėju Alessandro Del Piero, kuris yra didelis NBA gerbėjas, K. Garnettas aikštės viduryje spardė futbolo kamuolį. 211 cm ūgio krepšininko sugebėjimai nustebino daugelį stebėjusiųjų. Vėliau prie jų prisijungė ir urugvajietis krepšininkas Estebanas Batista bei „Celtics“ gynėjas R. Allenas, vaikystėje išmokęs žaisti futbolą, kai keletą metų gyveno Europoje.

Pamatęs sėkmingai kamuolį spardančius komandos draugus, prie jų prisijungti panoro ir P. Pierce‘as. Tačiau jau pirmasis jo bandymas sukėlė juoko audrą – kamuolys po krepšininko spyrio trenkėsi į K. Garnetto krūtinę, vos per sprindį nuo veido.

„Celtics“ Italijoje sužais vieninteles rungtynes – šį šeštadienį su „Raptors“. Vėliau Londone Bostono komanda susitiks su „Timberwolves“.

Italija pakeitė „Raptors“ trenerio nuomonę

Kita Italijoje besitreniruojanti komanda - „Raptors“ - kol kas naujam sezonui rengiasi Trevize. Šiame mieste išgarsėjo dabartinis Kanados ekipos viceprezidentas Maurizio Gherardini, 14 metų dirbęs Trevizo „Benetton“ vadybininku, todėl jam sugrįžimas į Italiją ypač malonus.

Komandos vadovo nuotaika ima užsikrėsti ir „Raptors“ vyriausiasis treneris Samas Mitchellas. Prieš išvyka bambėjęs, kad rengti treniruočių stovyklą už 8000 kilometrų nuo namų nėra gera mintis, atvykęs į Italiją jis pakeitė giesmę.

„Bet kuriai NBA komandai rekomenduočiau vykti į treniruočių stovyklą užsienyje“, – sakė S. Mitchellas.

„Mes jam sumokėjome, kad pradėtų taip kalbėti. Mes taip dirbame“, – juokėsi M. Gherardini apie pasikeitusį trenerio mąstymą.

„Raptors“ krepšininkai, dalyvaudami programoje „NBA rūpi“, antradienį Trevize susitiko su neįgaliais sportininkais. Tiek krepšininkai, tiek neįgalieji po susitikimo teigė, kad tai buvo naudinga patirtis ir prisiminimas visam gyvenimui.

„Raptors“ savaitgalį persikels į Italijos sostinę Romą, kur sužais su „Celtics“ ir Romos „Lottomatica“. Spalio 11-ąją Kanados klubas Madride susitiks su vietos „Real“.

Stambulo transporto grūstys stebina amerikiečius

Po 11 valandų skrydžio pasiekę Turkiją, „Timberwolves“ krepšininkai negalėjo iš karto atsipūsti. Nuo oro uosto iki viešbučio jiems teko važiuoti pusantros valandos – transporto grūstys, net ir sekmadienį, buvo neįveikiamos.

„Aš esu iš Los Andželo ir ten mes turime per daug intensyvų eismą – pasakoja Craigas Smithas, „Timberwolves“ puolėjas. – Tačiau dar niekada nemačiau tokių grūsčių, kaip čia, Stambule“.

Nemažiau laiko krepšininkai užtrunka nusigauti nuo viešbučio iki salės – kelionė į vieną pusę užtrunka apie valandą.

Tačiau nepaisant ilgų kelionių, krepšininkai ir Turkijoje atlieka švietėjišką misiją. Maždaug šimtas 10-12 metų vaikų susirinko į treniruotę, kurioje juos krepšinio įgūdžių mokė „Timberwolves“ puolėjas Ryanas Gomesas.

„Kai kurie iš tų vaikų, pasižiūrėję į mane, pavadino gigantu. Jie mano, kad esu aukštas. Tačiau aš jiems atsakiau, kad yra žaidėjų, kur kas aukštesnių už mane. Jie turetų pamatytų Yao Mingą“ – juokėsi 202 cm ūgio krepšininkas.

Minesotos ekipa Europoje iš viso sužais dvejas rungtynes – spalio 6-ąją Stambule su vietos „Efes Pilsen“ ir spalio 10-ąją Londone su „Celtics“.