Iš viso aštuoni krepšininkai mėgins rankos taiklumą nuo tritaškio linijos. Prie jau minėtų K. Thompsono ir K. Irvingo prisidės Kyle'as Lowry (Toronto „Raptors“), Kemba Walkeris (Šarlotės „Hornets“), Ericas Gordonas (Hjustono „Rockets“, Wesley Matthews (Dalaso „Mavericks“), CJ McCollumas (Portlando „Trail Blazers“) ir Nickas Youngas (Los Andželo „Lakers“).

Visi šio konkurso dalyviai patenka tarp 20 daugiausiai šį sezoną tritaškių pataikiusių NBA žaidėjų. K. Thompsonui tai bus trečias kartas iš eilės, kai varžysis dėl taikliausio lygos krepšininko vardo. Jis yra penktas pagal daugiausiai tritaškių pataikiusių krepšininkų šį sezoną – 149.

E. Gordonas, N. Youngas ir K. Walkeris snaiperio konkurse, kuris bus dalis NBA „Visų žvaigždžių“ savaitgalio renginių, dalyvaus pirmą kartą. Likę dalyviai bent kartą jau yra pajutę šio renginio skonį.

Snaiperio konkursas bus dviejų etapų. Iš penkių pozicijų, išdėstytų aplink tritaškio liniją, krepšininkai per minutę turės išmesti 25 kamuolius. Trys daugiausiai taškų surinkę dalyviai pateks į finalinį etapą.

Paskelbtas ir oro karaliaus konkurso dalyvių sąrašas. Titulo sieks praėjusiais metais antras čia likęs Aaronas Gordonas iš Orlando „Magic“.

Jam sutrukdyti mėgins NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynių dalyvis DeAndre Jordanas iš Los Andželo „Clippers“. Kiti du dalyviai, mėginsiantys sužavėti komisiją ir žiūrovus įspūdingais dėjimais iš viršaus – Derrickas Jonesas (Finikso „Suns“) ir Glennas Robinsonas (Indianos „Pacers“).

Įgūdžių konkurse pečius surems tokios žvaigždės kaip Anthony Davisas (Naujojo Orleano „Pelicans“), DeMarcusas Cousinsas (Sakramento „Kings“), Gordonas Haywardas (Jutos „Jazz“), Isaiah Thomas (Bostono „Celtics“) ir Johnas Wallas (Vašingtono „Wizards“).

Prie jų prisidės Devinas Bookeris (Finikso „Suns“), Kristapas Porzingis (Niujorko „Knicks“) ir Joelis Embiidas (Filadelfijos „76ers“). Šiame konkurse, kuriame paprastai varžosi gynėjai, vertinamas universalumas: kamuolio varymas, perdavimai, judrumas ir taiklumas.

NBA „Visų žvaigždžių“ savaitgalio renginiai vyks vasario 17 – 19 dienomis Naujajame Orleane. Čia bus ir lietuviškas akcentas. Kylančių žvaigždžių rungtynėse Pasaulio komandai atstovaus Oklahomos „Thunder“ ir Lietuvos rinktinės puolėjas Domantas Sabonis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)