Apie tai, kad D. Motiejūnas gali persikelti į kitą komandą, neseniai atskleidė krepšininko agentas B. J. Armstrongas.

Jis jau ne kartą leido suprasti, kad 26-erių metų 213 cm ūgio puolėjas, kuris vis dar yra laisvasis agentas, norėtų gauti didesnį atlyginimą. Kurį laiką sklando nepatvirtintos kalbos, kad D. Motiejūnas norėtų uždirbti daugiau nei dvigubai didesnę sumą, nei jam „Rockets“ pasiūlyti 4,4 mln. JAV dolerių.

Kaip rašo D. Leroux, jei D. Motiejūnas ir šį sezoną nori likti NBA, jis turi tik dvi išeitis – pasirašyti sutartį su kita komanda arba pasilikti Hjustone. 4,4 mln. vertės sutartis su „Rockets“ būtų buvusi nebloga išeitis – lietuvis dar sezoną praleistų Hjustone, o kitą vasarą taptų neapribotu laisvuoju agentu.

Tačiau situacija lietuviui šiuo metu yra komplikuota. „Rockets“ kol kas nesileidžia į kompromisus, o kitos komandos neturi pakankamai lėšų vadinamosiose „algų kepurėse“.

Visgi viena iš ekipų, galinčių pateikti pasiūlymą lietuviui yra „Nets“, su kuria negarantuotą sudėtį turi pasirašęs ir kitas lietuvis Egidijus Mockevičius.

Žurnalisto skaičiavimais, „Nets“ klubas „kepurėje“ dar turi 15 mln. JAV dolerių, kuriuos būtina investuoti į naujus pirkinius. Komandoje yra tik vienas pajėgus vidurio puolėjas – Brookas Lopezas, todėl pastiprinimas priekinėje linijoje yra būtinas. Ir kuo greičiau.

Situaciją klubui dar labiau komplikuoja faktas, kad „Nets“ neturi ir kitos vasaros NBA naujokų biržos pirmojo rato šaukimo, kuris atiteks Bostono „Celtics“.

Taigi, D. Leroux nuomone, abudu klubai gali pabandyti susitarti – galbūt „Nets“ pasiūlymas ir nebūtų milžiniškas, tačiau D. Motiejūnui šioje situacijoje tai galėtų tapti išeitimi.

„Bruklino klubui tai būtų neblogas ėjimas, nes jis įsigytų talentingą aukštaūgį be kompensacijos“, – pažymi D. Leroux, pastebintis, kad „Nets“ pasiūlymas turėtų tikti lietuviui, o jį praradusi „Rockets“ komanda atsidurtų nepatogioje situacijoje.

Tiesa, reikėtų priminti, kad jeigu „Nets“ pasiūlys D. Motiejūnui solidžią sutartį, „Rockets“ klubas gali lietuviui pateikti solidesnį pasiūlymą taip jį išlaikydamas, o vėliau pamėginti išmainyti.

D. Motiejūnas praėjusį sezoną NBA žaidė 37 rungtynes, vidutiniškai pelnydavo po 6,2 taško ir atkovodavo po 2,9 kamuolio. „Rockets“ klubas lietuvį buvo iškeitęs Detroito „Pistons“ komandą, bet kaunietis ten neįveikė medicininės patikros. D. Motiejūnas vėl grįžo į Hjustoną ir sužaidė 17 rungtynių starto penkete.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)