V. Vasiliauskas – ne naujokas sporto pasaulyje. Daugiau nei trejus metus jis dirbo Škotijos futbolo „Premier“ lygoje rungtyniaujančio Edinburgo „Hearts“ klubo komercijos direktoriumi bei buvo šio klubo valdybos narys.

Didžiojoje Britanijoje pastaruoju metu gyvenęs vyras sutiko priimti naują iššūkį, grįžti į tėvynę ir stoti prie tituluočiausios šalies krepšinio komandos vairo.

- Ar ilgai svarstėte priimdamas šį sprendimą?, – „kaunodiena.lt“ paklausė V. Vasiliausko.

- Kai sulaukiau šio klubo savininko Vladimiro Romanovo pasiūlymo, viską apsvarsčiau, ir apsisprendžiau. Aukščiausio lygio sporte nesu naujokas. Neabejoju, kad dirbant naująjį darbą labai pravers Škotijoje įgyta patirtis. Teko dirbti aukšto tarptautinio lygio organizacijoje, Per šiuos tokią gilią istoriją turinčiame klube dirbtus metus gavau daug žinių ir informacijos, kurią bus galima puikiai pritaikyti ir „Žalgiryje“.

- Vadovausite klubui, kuris visuomet kelia tik pačius aukščiausius tikslus. Turite kokių nors ambicingų sumanymų?

- Stengsiuosi, kad klubas progresuotų. Noriu, kad „Žalgiris“, kaip verslo organizacija, tobulėtų ir eitų į priekį. Sieksiu, kad dirbtume pelningai, padidintume pajamas, o ir sportinius rezultatus stengsimės išlaikyti pačius aukščiausius tiek Europoje, tiek Lietuvoje. Kiekvienais metais reikalavimai griežtėja, didėja. Suprantu atsakomybę ir jos nebijau.

- Ar jau spėjote pažinti komandą, su kuria teks dirbti?

- Kol kas dar spėjau pabendrauti tik su klubo administracijoje dirbančiais asmenimis. Su krepšininkais esu pažįstamas per televiziją (šypsosi). Kai visi sugrįš iš rinktinių bei atostogų, reikės pažinti kiekvieną žaidėją atskirai. Nemanau, kad kils kokių nors problemų.

- Galbūt dėl naujų pareigų „Žalgirio“ klube paliksite „Hearts“ ekipą?

- Edinburgo klube greičiausiai liksiu tik valdybos narys ir Škotijos sostinėje kuruosiu kai kuriuos projektus. Jau artimiausiu metu tikiuosi visu šimtu procentų įsitraukti į „Žalgirio“ klubo veiklą – generalinio direktoriaus pareigos bus svarbiausios.

- Ar nebus sudėtinga persiorientuoti iš futbolo į krepšinį?

- Sunkiau buvo kažkada iš krepšinio persiorientuoti į futbolą (juokiasi). Iki „Hearts“ esu dirbęs su Panevėžio ir Vilniaus arenomis susijusiais verslo projektais, tad nemanau, kad kils kokių nors problemų. Darbas sporto organizacijose, kad ir skirtingose, turi nemažai panašumų.

- Ar jau numatyti pirmieji darbai?

- Jau ketvirtadienį išskrendame į Barseloną, kur bus traukiami Eurolygos burtai. Katalonijoje susirinks visų klubų atstovai, tad bus pirmasis kartas, kai atstovausiu „Žalgiriui“. Įdomu, kokius varžovus šiemet mums lems burtai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)