Dvejų metų ir 6 mln. JAV dolerių vertės sutartį su „Knicks“ klubu pasirašęs M. Kuzminskas į Niujorką atvyko po itin sėkmingo debiuto olimpinėse žaidynėse, nors Lietuvos komanda bendroje įskaitoje ir teužėmė septintą vietą.

Nors NBA komandos bendras treniruotes rengti pradėti gali tik rugsėjo pabaigoje, lietuvis į Niujorką atvyko dar rugsėjo pradžioje tam, kad spėtų įsikurti ir priprasti prie naujos aplinkos. JAV jis neatostogauja – kibo į darbus sportuodamas individualiai.

Artėjant debiutui NBA lygoje M. Kuzminskas pagaliau pasirinko ir numerį, kuriuo žais, ir jo sprendimas – labai originalus: 91-as. Taip puolėjas nutarė, nes jo mėgstamas 19-as numeris (tiek Kauno „Žalgirio“, tiek Malagos „Unicajos“ gretose – Krepšinis.lt) jau yra iškeltas į Niujorko „Madison Square Garden“ arenos palubes. Jį 1964-1974 metais vilkėjo centras Willis Reedas, tapęs „Knicks“ legenda.

M. Kuzminskas šį sezoną bus vienintelis žaidėjas visoje NBA su tokiu numeriu. Apskritai per visą lygo istoriją 91-u numeriu žaidė tik du krepšininkai, o paskutinį kartą tai nutiko prieš 12 metų – 2004-aisiais.

Naujasis lietuvio numeris turi ne patį geriausią šleifą. Tie abu žaidėjai, vilkėję 91-ą numerį – tai visame pasaulyje garsūs NBA blogiukai: Dennisas Rodmanas (1996-1998 m. Čikagos „Bulls“) ir Ronas Artestas, dabar Metta World Peace (2004 m. Indianos „Pacers“).

Beje, žiūrovai 91-ą numerį ant R. Artesto nugaros matė labai trumpai – vos devyneriose rungtynėse. Tik prasidėjus 2005 m. sezonui R. Artestas pačioje mačo su Detroito „Pistons“ pabaigoje sukėlė skandalingąsias muštynes su žiūrovais ir buvo suspenduotas likusiai sezono daliai – iš viso net 86-erioms rungtynėms (73-ejoms reguliariajame sezone ir 13-ai atkrintamosiose). Jis taip pat prarado apie 5 milijonus JAV dolerių.

Arčiausiai M. Kuzminsko numerio naujajame sezone bus serbas Nemanja Bjleica iš Minesotos „Timberwolves“ (88-as), Drew Goodenas iš Vašingtono „Wizards“ ir Amiras Johnsonas iš Bostono „Celtics“ (abu – 90-i) bei Lucas Nogueira iš Toronto „Raptors“ (92-as).

Primename, kad „Knicks“ vasarą kaip reikiant pasistiprino, todėl ir klubo tikslai gerokai šoktelėjo aukštyn – sudėtyje be jau minėtų žaidėjų bus tokios žvaigždės kaip naujokai Derrickas Rose'as, Joakimas Noah ar Brandonas Jenningsas.

Konkurencija dėl minučių aikštėje bus itin arši, o joje M. Kuzminsko konkurentu bus ne tik C. Anthony, bet ir 27 mln. JAV dolerių per ketverius metus uždirbsiantis Lance'as Thomas.

Puolėjas Lietuvos rinktinėje buvo antras tiek pagal pelnytus taškus (10,8), tiek pagal naudingumą (11). Vidutiniškai per 23 minutes jis dar atkovodavo po 4,5 kamuolio, atlikdavo po 1,5 rezultatyvaus perdavimo, o iš žaidimo atakuodavo gana pavydėtinu tikslumu: tikslą pasiekė 35 proc. tritaškių ir net 66,7 proc. dvitaškių.

NBA sezonas oficialiai startuos spalio 25 dieną.

Derrick rose, Mindaugas Kuzminskas, and Ron baker getting a lift in at the gym 🔸🔹💪 pic.twitter.com/xpOcyHKiGQ
— NYK Insider (@NykInsider) September 12, 2016

After today's workout:) good way to start the day. @russwest44

A photo posted by Mindaugas Kuzminskas (@mkuzminskas) on Sep 9, 2016 at 8:37am PDT

Manhattan🇺🇸

A photo posted by Mindaugas Kuzminskas (@mkuzminskas) on Sep 6, 2016 at 12:25pm PDT

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)