„Plasnok kaip drugelis, gelk kaip bitė“ – tai legendinio boksininko Muhammado Ali frazė, kurią paversti Jono žaidimo dalimi norėtų naujasis komandos fizinio rengimo treneris Aexas McKechnie. Jeigu to ir nepavyktų, tikimasi, kad tai padės JV kiekvienose rungtynėse iš D. Casey sulaukti bent keliomis minutės daugiau žaidimo laiko.

„Išbandžiau ir man patiko, tai kodėl neturėčiau to tęsti?“, – retoriškai klausė pirmą kartą bokso treniruotę dar prieš 2016-2017 metų sezoną išbandęs Jonas.

Visgi boksas 24-erių metų centrui padeda ne tik miklinti kojas.

„Boksas įpučia adrenalino – trenkęs į kriaušę jautiesi gerai, – kalbėdamas su „Pro Bball Report“ šyptelėjo J. Valančiūnas. – Jeigu tave kamuoja problemos, pusvalandį padaužęs bokso kriaušę pasijauti kur kas geriau. Namo grįžti atsipalaidavęs ir prasivalęs galvą.“

Visgi pats J. Valančiūnas pripažįsta, kad 12-os bokso raundų (po tris minutes) iššūkis – itin sunkus net ir daužant vien tik pačią kriaušę.

„12 raundų po tris minutes kova atima labai daug energijos. Aš bandžiau tai padaryti – daužyti kriaušę visą boksininkams skiriamos kovos laiką – tačiau nepavyko ištempti. Sunku, tikrai sunku“, – pripažino lietuvis.

Pagrindinis „Raptors“ bokštas, kiekvienose NBA rungtynėse šiemet per 27 minutes renkantis po 12,4 taško ir 9,8 atšokusio kamuolio, prisipažino, kad bokso treniruotės nėra lengvos, bet gana veiksmingos.

Ar gali būti, kad kanadiečiai galiausiai atrodo geriausią būdą, kaip pažaboti Jono greitį?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)