Penktadienį vyko turnyro pusfinaliai, o šeštadienį vyks finalai.

Šiandien dėl vietų finale susikovė praėjusio sezono finalininkės Kauno „VIČI-Aistės“ ir Kauno „LKKA-Aistės“ bei Vilniaus „Kibirkštis-Tichė-IKI“ ir Klaipėdos „Lemminkainen“.

Kauno derbyje „VIČI-Aistės“ iškovojo užtikrintą pergalę rezultatu 97:45 (20:14, 21:14, 22:6, 34:11), o „Kibirkštis-Tichė-IKI“ laimėjo 81:72 (20:13, 13:28, 28:14, 20:17) ir taip pat žengė į finalą. Tuo metu „LKKA-Aisčių“ ir „Lemminkainen“ krepšininkėms teks tenkintis rungtynėmis dėl trečios vietos.

Jos vyks šeštadienį 16 val., o didysis finalas - 18 val. 15 min.

Įėjimas į visas rungtynes nemokamas, o negalėsiantys atvykti į Garliavą krepšinio mėgėjai turnyrą galės stebėti internetu. Visas ketverias jo rungtynes transliuos DELFI.

„LKKA-Aistes“ labiau patyrusioms varžovėms priešinosi tik pusę rungtynių. Antro kėlinio viduryje „VIČI-Aisčių“ persvara išaugo iki 17 taškų,o trečiajame ketvirtyje jos ėmė dar labiau tolti.

Mantas Šernius („VIČI-Aisčių“ vyriausiasi treneris): „Džiaugiuosi, kad laimėjome. Tai buvo gera treniruotė prieš rytojaus rungtynes. Šiandien pavyko daug dalykų, tačiau į tai nekreipiu dėmesio. „LKKA-Aistės“ nėra ta komanda, prieš kurią laimėjus reikėtų džiūgauti. Rytoj rungtynės vyks kitais greičiais, o mūsų laukia kur kas pajėgesnis varžovas“.

Ričardas Maceina („LKKA-Aisčių“ vyr. treneris): „VIČI-Aistės“ po pralaimėjimo „Lemminkainen“ komandai į aikštelę ėjo rimtai nusiteikusios. Pirmąją rungtynių dalį sužaidėme apylygiai. Tačiau antroje varžovių pranašumas išryškėjo, o mes pradėjome taupyti jėgas rytojaus rungtynėms dėl 3 vietos.“

„VIČI-Aistėms“ Vaida Sipavičiūtė pelnė 23 (8 atkovoti kamuoliai), Tatsiana Likhtarovič – 17, Courtnay Pilypaitis – 12 taškų.

„LKKA-Aistėms“ Jolanta Marmienė surinko 10, Šarūnė Jasiunskaitė ir Laura Svarytė pridėjo po 9 taškus.

„Kibirkšties-Tichės-IKI“ ir „Lemminkainen“ komandų rungtynes dvitaškiu pradėjo klaipėdietės (0:2), tačiau tada dvylika taškų be atsako pelnė Vilniaus atstovės - 12:2. Netrukus trečiąja pražanga buvo nubausta Gintarė Petonytė. „Lemminkainen“ priartėjo iki keturių taškų (8:12), tačiau sostinės ekipa vėl nutolo - 20:13.

Antro kėlinio pradžioje ir toliau iniciatyvą savo rankose laikė „Kibirkšties-Tichės-IKI“ ekipa - 28:19. Tačiau pasiekusios trisdešimties taškų ribą Vilniaus krepšininkės tarsi sustojo: klaipėdietės tuo pasinaudojo ir iki didžiosios pertraukos likus žaisti trim minutėms persvėrė rezultatą - 31:30. Vilniaus komandai nepadėjo ir vyriausiojo trenerio Tado Stankevičiaus paprašyta minutės pertraukėlė. Po dviejų kėlinių „Lemminkainen“ buvo priekyje 41:33.

Trečią kėlinį geriau pradėjo „Kibirkšties-Tichės-IKI“ komanda (41:45). Netrukus Vilniaus klubas sugebėjo ne tik išlyginti, tačiau ir persverti rezultatą - 51:49. Daugiausiai G. Petronytės ir seserų Šniokaičių pastangomis po trijų kėlinių vilnietės jau pirmavo šešių taškų skirtumu - 61:55.

Ketvirto ketvirčio pradžioje sostinės komanda spurtavo 5:0 ir įgijo dešimties taškų pranašumą - 65:55. Vilniaus ekipa toliau nemažino apsukų ir netrukus susikrovė aštuoniolikos taškų pranašumą - 81:63. Rungtynių pabaigoje skirtumas šiek tiek sumažėjo, tačiau užtikrintą pergalę šventė Vilniaus ekipa - 81:72.

„Kibirkštis-Tichė-IKI“: Greta Šniokaitė 24, Gintarė Petronytė 20 (8/12 dvitaškiai, 8 atk. kam.), Eglė Šniokaitė 14 (4/5 dvitaškiai), Santa Dreimanė 13, Kristina Vengrytė 8 taškai.

„Lemminkainen“: Monika Grigalauskytė 22, Inesa Visgaudaitė 16, Gabrielė Gutkauskaitė 12 taškų.

„Antrajame kėlinyje pradėjome žaisti po vieną, nors kai nesiseka, reikia žaisti penki prieš penkis. Per pertrauką pasikalbėjome, išsiaiškinome savo klaidas ir pradėjome kur kas geriau gintis bei pulti, – po mačo teigė nugalėtojų treneris Tadas Stankevičius. – Manau, rungtynių baigtį nulėmė trečiasis kėlinys“.

„Dvejas rungtynes su „VIČI-Aistėmis“ žaidėme gerai ir pralaimėjome tik paskutinėmis minutėmis. Norint įveikti šią komandą reikia susikrauti tokią persvarą, kad per paskutines dvi minutes nedrebėtume, arba gerai sužaisti lemiamas minutes. Ši komanda tikrai įveikiama“, – pridūrė jis.

„Lemminkainen“ komandos vairininkas Dalius Ubartas sakė, kad uostamiesčio ekipai trūko aukštų žaidėjų indėlio, tačiau rungtynės galėjo pakrypti visai kita linkme.

„Taip ir nesugebėjome atrasti savo žaidimo, nerungtyniavome taip, kaip galime. Šį vakarą mums trūko aukštų krepšininkių indėlio ir nesusitvarkėme su varžovių gynėjomis. Jos buvo labai aktyvios ir greitame puolime mums įmetė daug taškų.

Prasidėjus trečiajam kėliniui nepasinaudojome persvara, labai greitai leidome varžovėms išlyginti rezultatą, atidavėme iniciatyvą. Tai buvo lemiamas veiksnys. Neapsigynėme elementariose situacijose, o varžovės atgavo pasitikėjimą ir vėliau jų nebesulaikėme.

Nesame labai stipriai nusivylę, kad neiškopėme į finalą. „Kibirkšties-Tichės-IKI“ ir mūsų ekipos yra labai apylygės, rungtynėms susiklosčius kiek kitaip, rezultatas galėjo būti priešingas. Šiandien nuo pat pirmųjų minučių labiau sekėsi joms“, – pasakojo D. Ubartas.

Primename, kad moterų LKF taurės laimėtojų titulą šiemet gina „VIČI-Aistės“, kurios praėjusį sezoną finale 88:45 pranoko „LKKA Aistes“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją