„Kibirkšties-VIČI“ krepšininkės Ispanijos vidurio miestą pasiekė tik naktį iš antradienio į trečiadienį. Dvylika valandų kelionėje užtrukusias žaidėjas Salamankos miestas pasitiko 10 laipsnių šiluma ir lietumi. Rytą surengusios valandos pratybas „Pabellon Wurzburg“ arenoje, kurioje telpa apie 4000 žmonių, šiandien vakare (21:30 val. Lietuvos laiku) „Kibirkšties-VIČI“ merginos stos į dar vieną Eurolygos mūšį.

„Šiemet tai kol kas antra tokia ilga mūsų kelionė, pirmą turėjome į Polkovicius ir dabar šita, - kalba „Kibirkšties-VIČI“ komandos vyriausioji trenerė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė. – Nuovargis šioks toks yra, tačiau kelionės autobusais parodė, kad viskas yra įmanoma“.

„Parfumerias Avenida“ komandą į priekį vedą Juodkalnijos pilietybę turinti amerikietė Eshaya Murphy. Ji vidutiniškai per vienerias rungtynes pelno 20 taškų, atkovoja po 8 kamuolius ir atlieka 2 rezultatyvius perdavimus. 180 cm ūgio krepšininkė moterų Eurolygoje yra antra pagal pelnomus taškus.

Angelica Robinson vidutiniškai pelno po 10 taškų ir atkovoja po 10 kamuolių, Marta Xargay įmeta po 9 taškus ir atlieka po 5 rezultatyvius perdavimus.

„Turime sustabdyti varžovių greitą žaidimą, - teigė „Kibirkšties-VIČI“ komandos puolėja Vita Kuktienė. – Ispanijos klubas namuose žaidžia visiškai kitaip nei išvykose. Čia juos palaiko daugybė sirgalių. Žinome, kad bus sunku, tačiau neturime ko prarasti“.

Salamankos klubas pirmauja ir Ispanijos čempionate. „Parfumerias Avenida“ yra iškovojusi 12 pergalių ir patyrusi 2 nesėkmes bei lenkia antroje vietoje esančias „Rivas Ecopolis“ krepšininkes. Pakutinėse šalies pirmenybių rungtynėse Salamankos ekipa sunkiai svečiuose 76:73 nugalėjo „Pais Vasco“ ekipą.

„Didelės varžovių žaidėjos sėkmingai kovoja po krepšiais, yra aktyvios, tačiau apčiuopiamos naudos duoda mažiau negu mažos žaidėjos. Gynėjos yra Salamankos klubo varomoji jėga. Ispanių ekipa visas rungtynes pralaimėjo išvykose ir visas laimėjo namuose. Tai visiškai skirtingos komandos savo aikštėje ir svečiuose. Jos visada žaidžia palaikant 2000 žiūrovų, tada atsiranda emocijos, ispaniškas charakteris“.

„Kibirkšties-VIČI“ komandoje Eurolygoje rezultatyviausiai žaidžia V.Kuktienė. Puolėja vidutiniškai per mačą pelno po 12 taškų ir atkovoja po 4 kamuolius. Vos vienerias rungtynes Eurolygoje spėjusi sužaisti Marina Solopova pelno po 11 taškų, o Sofija Aleksandravicius po 8. Vidurio puolėja Lina Pikčiutė pelno po 5 taškus, tačiau atkovoja 7 kamuolius, atlieka 2 rezultatyvius perdavimus ir blokuoja vieną metimą.

„Nėra laiko galvoti apie turnyro lentelę ar skaičiuoti rezultatas, mes privalome kovoti tik dėl pergalės ir toliau įrodinėti, jog namie mūsų niekas negali nugalėti, - prieš artėjantį mačą teigė „Parfumerias Avenida“ vyriausiasis treneris Victoras Lapena. – Vilnietės yra techniška komanda, tačiau mes turime žaisti gerą krepšinį, dirbti gynyboje ir pademonstruoti gražias rungtynes savo žiūrovams. Patyrėme skaudžia nesėkmę Lietuvoje, todėl žinome ką gali „Kibirkšties-VIČI“ komanda. Norime atsirevanšuoti už pralaimėjimą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją