Sienos krepšininkai seriją iki trijų pergalių laimėję 3-1 pateko į Italijos čempionato finalą, kuriame kovos su Bolonijos „VidiVici“ ir Milano „Armani Jeans“ ekipų poros nugalėtoja. Šioje serijoje Bolonijos klubas pirmauja 2-1.

Ketvirtadienio rungtynes Sienos krepšininkai pradėjo spurtu 11:2, pasiųsdami varžovus į nokdauną. Visas rungtynes galingai žaidę svečiai jau trečiojo kėlinio viduryje buvo atitrūkę 21 tašku (51:30). Solidaus pranašumo Sienos krepšininkai nebeišvaistė ir iškovojo triuškinančią pergalę.

Nugalėtojams R.Kaukėnas per 29 aikštėje praleistas minutes pelnė 14 taškų (1/4 dvitaškių, 3/4 tritaškių, 3/4 baudų), atkovojo 2 ir perėmė 1 kamuolį, atliko 3 rezultatyvius perdavimus bei 2 kartus prasižengė.

Po susitikimo Romos klubo lyderis Dejanas Bodiroga padėkojo „PalaLottomatica“ arenoje susirinkusiems žiūrovams ir atsisėdo ant atsarginių žaidėjų suolo. Netrukus jo akyse pasirodė ašaros.

Beveik du dešimtmečius Europos arenose spindėjęs serbas baigė krepšininko karjerą.

Italijos televizija paskelbė, kad D.Bodiroga nusprendė baigti profesionalią karjerą. Savo paskutinėse rungtynėse 34-erių metų puolėjas per 29 minutes pelnė 12 taškų - daugiausia savo komandoje.

D.Bodiroga yra laikomas vienu genialiausių savo kartos žaidėjų. Profesionalią karjerą jis pradėjo būdamas vos 15 metų, Zrinevačo komandoje. 1992 metais, būdamas devyniolikos, jis atvyko į Triesto „Stefanel“, taip tapdamas jauniausiu visų laikų Italijos lygos užsieniečiu.

Vėliau jis rungtyniavo Milano „Stefanel“, Atėnų „Panathinaikos“, Barselonos „Winterthur“ ir „Lottomatica“ komandose. Su šiomis ekipomis Bodiroga laimėjo Italijos čempionatą, triskart Graikijos čempionatą, ir dukart Ispanijos pirmenybes.

Be to, serbas dukart tapo Eurolygos čempionu ir kartą laimėjo Europos taurę.

Atstovaudamas Serbijos rinktinei D.Bodiroga triskart tapo Europos čempionu, dukart laimėjo pasaulio čempionatą. Jis taip pat turi Atlantos olimpinių žaidynių sidabro medalį.

„Montepaschi“: Lonny Baxteris 15, Romainas Sato 15 (10 atk. kam.), Rimantas Kaukėnas 14, Vrbica Stefanovas 10.

„Lottomatica“: Dejanas Bodiroga 12, Mire’as Chatmanas 10, Erazemas Lorbekas ir Jonas Stefanssonas po 9.