Patvirtinta, kad Europos klubai turi pasirinkimo teisę spręsdami, kuriame turnyre dalyvauti. Teismas numatė atitinkamas bausmes FIBA organizacijai tuo atveju, jei Europos krepšinio federacijos vėl pradėtų jausti spaudimą: už sprendimo pažeidimą numatomos bausmės iki 250 tūkst. eurų arba laisvės atėmimas iki 6 mėnesių.

Tokios nuobaudos grėstų „FIBA Europe“ direktoriui ir FIBA generaliniam direktoriui.

Tiesa, prieš tai grasinusi suspenduoti visą būrį galingiausių žemyno krepšinio valstybių, tarp kurių buvo atsidūrusi ir Lietuva, FIBA jau anksčiau pati sušvelnino toną sulaukusi Europos Komisijos dėmesio.

Į pastarąją kreipėsi Eurolyga, skųsdamasi dėl esą konkurencinę teisę pažeidžiančių FIBA sprendimų. Ieškinį ispano Jordi Bertomeu yra pateikusi ir teismui Vokietijoje.

Krepsinis.lt primena, kad nuo kito sezono naują Čempionų lygos turnyrą organizuosianti FIBA spaudžia klubus apleisti Eurolygos rengiamas Europos taurės varžybas. Šiam tikslui pasitelktos nacionalinės federacijos, kurioms grasinta suspendavimu, jei pastarosios neprivers savo klubų persikelti į Čempionų lygos stovyklą.

Tarp dviejų konfliktuojančių pusių praėjusį mėnesį pagaliau buvo užsimezgusios tiesioginės derybos, bet konkrečių rezultatų jos dar neatnešė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (109)