Liepos 25-ąją gimtadienį švęsti turėjęs N. Thurmondas mirė San Franciske. Amerikietis sirgo leukemija.

N. Thurmondas NBA karjerą pradėjo 1963-aisias metais, kuomet jį trečiuoju šaukimu pašaukė tuomet San Franciskui priklausiusi „Warriors“ ekipa.

Joje puolėjas praleido 11 metų, o vėliau trejus metus žaidė Čikagos „Bulls“ ir Klivlando „Cavaliers“ komandose.

Per savo 14 metų karjerą N. Thurmondas septynis kartus žaidė NBA visų žvaigždžių rungtynėse. 1996-aisiais metais jis buvo išrinktas į geriausių visų laikų NBA krepšininkų 50-tuką. Krepšininko pavardė taip pat įtraukta ir į Šlovės muziejų.

N. Thurmondas taip pat žinomas kaip pirmasis krepšininkas, kuriam pavyko surinkti keturgubą dublį. 1974-ųjų metų spalio 18-ąją dieną jis pelnė 22 taškus, atkovojo 14 kamuolių, atliko 13 rezultatyvių perdavimų ir blokavo 12 metimų.

Baigęs profesionalo karjerą, N. Thurmondas įsidarbino „Warriors“ klube kaip bendruomenės santykių ambasadorius. Šiame poste amerikietis išdirbo daugiau nei 30 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)