Absoliučiai dominavę pirmoje rungtynių pusėje Lietuvos krepšininkai į varžovų krepšį metimus siuntė iš įvairiausių distancijų ir antrojo kėlinio pabaigoje pirmavo net 30 taškų (56:26) persvara. Sužaidus 20 min. lietuviai buvo priekyje 29 taškais – 58:29). Visgi tai buvo tyla prieš audrą.

Antroji mačo dalis jau vyko pagal braziliškas taisykles. Įsismagino drąsiai po krepšiu nardyti ėmęs NBA čempionas Leandro Barbosa, ir po trečiojo kėlinio iš lietuvių pranašumo teliko 18 taškų (70:52). Ketvirtajame kėlinyje situacija dar labiau komplikavosi.

Lietuviai visiškai užstrigo puldami varžovų krepšį, penktąją pražangą užsidirbo blankokai šiose rungtynėse žaidęs Jonas Valančiūnas, o įsisiautėjusių sirgalių palaikomi brazilai ėmė sparčiai mažinti atsilikimą – likus žaisti mažiau nei 2 min. šeimininkai priartėjo iki 4 taškų – 75:71.

Visgi tuomet iniciatyvos ėmėsi Domantas Sabonis, pelnęs du taškus su varžovo pražanga ir sėkmingai realizavęs baudos metimą (78:71). Nors netrukus pats Domantas užsidirbo žioploką penktąją pražangą ir leido varžovui mesti tris baudas, rungtynių svarstyklių į savo pusę brazilams galutinai nusverti nepavyko.

Lemiamu momentu baudų mesti stojusio Manto Kalniečio ranka nesudrebėjo ir lietuviai iškovojo sunkią, tačiau itin svarbią pirmąją pergalę Rio de Žaneiro žaidynėse.

Lietuviai šiose rungtynėse už varžovus taikliau metė ir dvitaškius, ir tritaškius ir baudų metimus, abi komandos atkovojo po 33 kamuolius, lietuviai atliko 23, o brazilai – 12 rezultatyvių perdavimų. Vien M. Kalniečio sąskaitoje – 8 rezultatyvūs perdavimai.

Tiesa, J. Kazlausko auklėtiniai klydo dažniau už savo varžovus – prarado 17, o brazilai – 13 kamuolių.

Lietuva: Mantas Kalnietis 16 (3/5 dvit., 2/6 trit., 8 rez. perd., 20 naud. bal.), Paulius Jankūnas 15 (7 atk. kam.), Renaldas Seibutis 11 (3/4 trit.), Jonas Mačiulis 10 (6 atk. kam.), Domantas Sabonis 10, Mindaugas Kuzminskas 8, Jonas Valančiūnas ir Antantas Kavaliauskas – po 6 taškus. Marius Grigonis ir Vaidas Kariniauskas taškų nepelnė, o Adas Juškevičius nežaidė.

Brazilija: Leandro Barbosa 21, Raulzinho Neto 14, Nene Hilario 11, Marquinhos 7, Marcelinho Huertas 5, Augusto Lima 4, Rafaelis Hettsheimeris 4, Cristiano Felicio 4, Alexas Garcia 4, Vitoras Benite 2 taškai.

Lietuvos rinktinės statistika

Primename, kad būtent su Brazilija lietuviai žaidė paskutines kontrolines rungtynes prieš savaitę ir tąsyk po lygios kovos nusileido varžovams rezultatu 62:64. Vis dėlto šio mačo nesureikšmino abi komandos, mat jų treneriai neslėpė neatskleidę visų kortų prieš olimpiados akistatą.

B grupėje taip pat kovoja Argentinos, Ispanijos, Kroatijos ir Nigerijos nacionalinės komandos. Į ketvirtfinalį iškops keturios geriausios grupės ekipos. Pirmajame grupės ture Ispanija susitiks su Kroatija, o Nigerija kausis su Argentina.

Kitas rungtynes Lietuvos krepšininkai trečiadienį 1 val. nakties mūsų šalies laiku žais su Nigerijos rinktine.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1658)