Pastarąjį sezoną Makedonijos rinktinės vidurio puolėjas žaidė Edirnės „Olin“ klube kartu su Renaldu Seibučiu ir Vidu Ginevičiumi. Turkijos pirmenybėse per 35 rungtynes P. Samardžiskis vidutiniškai rinko po 12,1 taško, 8,5 atkovoto kamuolio ir 2,2 perdavimo.

„Gavęs „Lietuvos ryto“ pasiūlymą, net nesvarsčiau - esu įsitikinęs, kad Vilniuje turėsiu geriausių galimybių tobulėti“, - sakė gimtajame Skopjės mieste dabar atostogaujantis krepšininkas. Šią vasarą „Lietuvos ryto“ naujoką pirmi turėtų pamatyti Alytaus sporto rūmų žiūrovai.

Kartu su Makedonijos rinktine P. Samardžiskis ruošiasi Lietuvoje vyksiančioms Europos pirmenybėms.

Čempionato kovas makedonai pradės C grupėje kartu su Graikijos, Kroatijos, Bosnijos ir Hercegovinos bei Juodkalnijos rinktinėmis.

„Labai daug apie Vilnių man papasakojo ir Dejanas Borovnjakas. Geriausias mano draugas „Lietuvos ryte” yra praleidęs pusę sezono. Iš visų gavau labai daug teigiamos informacijos.

Draugai patvirtino, kad klubas pasižymi puikia organizacija, komandai kiekvieną sezoną keliami aukščiausi tikslai, o Vilnius labai gražus miestas. Nuomonę apie „Lietuvos rytą” spėjau susidaryti ir pats. Prieš ketverius metus, kai dar žaidžiau Železniko FMP, su „Lietuvos rytu” teko susidurti Europos taurės turnyro pusfinalyje“, - tvirtino makedonų „centras“. - Esu jau žaidęs vienoje komandoje ir su „Lietuvos ryto” įžaidėju Aleksandru Rašičiumi. Manau, kad tai man padės ir nebus sunku pritapti prie naujos komandos“.

P. Samardžiskis papasakojo apie savo žaidimo stilių.

„Mėgstu žaisti kaip tikras „centras”. Galiu pataikyti ir iš toliau, bet labiau mėgstu žaisti vienas prieš vieną po krepšiu. Mėgstu naudotis savo metimu kabliu.

Pirmas mano treneris ir tėvas norėjo, kad išmokčiau gerai valdyti kamuolį. Todėl jie mane vaikystėje kartais vertė rungtynėse būti įžaidėju. Tikriausiai tuomet buvau aukščiausias pasaulyje įžaidėjas! Po to ne vienus metus žaidžiau „ketvirtu numeriu”. Dabar tuo tik džiaugiuosi, nes mano karjerai tokia patirtis tikrai labai praverčia. Nors esu tipiškas „centras”, turiu tikrai neprastus krepšinio abėcėlės ir technikos pagrindus“, - „Lietuvos rytui“ kalbėjo makedonas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją