Pastarųjų ekipų starto penketukus išrinko LKL aistruoliai, aktyviai dalyvavę „Žvaigždžių dienos“ rinkimuose. Krepšinio mėgėjų balsai taip pat lėmė, kurie treneriai vadovaus „Lietuvių“ ir „Time Team“ legionierių komandoms.

Kitus „Lietuvių“ ir „Time Team“ legionierių žaidėjus atrinko strategai ir lygos vadovai.

Spaudos konferencijoje dalyvavo Lietuvos ryto“ aukštaūgis Jonas Valančiūnas, tapęs „Žvaigždžių dienos“ rinkimų nugalėtoju ir rekordininku, bei žalgirietis Marcusas Brownas, kuri LKL aistruoliai delegavo į legionierių rinktinės starto penketą. Abu krepšininkai nestokojo geros nuotaikos ir žaidėjo sukurti linksmą renginį.

„Aš tiesiog atlieku savo darbą, stengiuosi tai padaryti kuo geriau, gal dėl to patinku krepšinio aistruoliams, - sakė J. Valančiūnas. – Aikštėje stengiuosi nedaryti nesąmonių.“ „Lietuvos ryto“ aukštaūgis sakė, kad Šiauliuose stengsis sukurti gerą šou, kad žmonėms būtų įdomu ir nenuobodu.

„Visada malonu, kai fanai išreiškia simpatijas, kai jie tave palaiko. Dėl to mes ir žaidžiame krepšinį, - kalbėjo M. Brownas. – Jonas yra didelis talentas, jis turės gerą ateitį, todėl natūralu, kad už jį taip visi balsuoja. Žinoma, jis ne toks mielas kaip aš...“.

„Rungtynių metų juokausite ar žaisite rimtai?“, – paklausė žurnalistai.

„Rungtynės yra rungtynės, kai eini į aikštę, turi varžytis. Pažiūrėjus į starto penketukus atrodo, kad žais „Žalgiris“ prieš „Lietuvos rytą“, pažiūrėsime, ką sakys mūsų treneris“, - šmaikštavo žalgirietis.

„Manau, kad nebus problemų dėl sutarimo aikštėje. Būsime komandos draugai, vienas kitam padėsime kurti gražius žaidybinius epizodus, nesvarbu, ar tai bus žaidėjas iš mano komandos, „Žalgirio“ , ar kitos ekipos. Improvizuosime ir viskas bus gerai“, - sakė J. Valančiūnas.

Paklaustas apie dalyvavimą „Oro karaliaus“ konkurse, vidurio puolėjas sakė: „Manau, kad nėra taip efektinga, kai dėjimus atlieka didelis žmogus. Man atrodo, kad geriau žiūrisi, kai kyla ir į krepšį krauna mažesnio ūgio krepšininkas.“

Kovo 12 dieną Šiauliuose vyksiančioje šventėje žiūrovai išvys ne tik geriausių LKL krepšininkų rungtynes, bet ir pamėgtus tradicinius konkursus - LKL „Snaiperis“ ir LKL „Oro karalius“. Konkursų nugalėtojų pastangos, kaip įprasta, bus įvertintos piniginiu prizu.

Krepšinio aistruoliai išvys ir naują trijulės konkursą, kuriame varžysis LKL krepšininkas, moterų krepšinio lygos atstovė ir visuomenei žinoma asmenybė. Spaudos konferencijoje buvo atskleista, kad viena iš tų konkurse dalyvausiančių žymių asmenybių bus Tomas Balaišis-Sėkla.

LIETUVIAI

Starto penketukas

 
Mantas Kalnietis („Žalgiris“)
Martynas Pocius („Žalgiris“)
Simas Jasaitis („Lietuvos rytas“)
Paulius Jankūnas („Žalgiris“)
Jonas Valančiūnas („Lietuvos rytas“)

Treneris – Antanas Sireika („Šiauliai“).

Kiti žaidėjai:


Aurimas Kieža (Utenos „Juventus“)
Vaidotas Volkus (Panevėžio „Techasas“)
Mindaugas Kuzminskas (Kauno „Žalgiris“)
Martynas Gecevičius (Vilniaus „Lietuvos rytas“)
Arvydas Šikšnius (Vilniaus „Perlas“)
Adas Juškevičius (Prienų „Rūdupis“)
Vytautas Šarakauskas („Šiauliai“).

TIME TEAM LEGIONIERIAI

Starto penketukas


Khalidas El-Aminas (Vilniaus „Lietuvos rytas“)
Marcusas Brownas (Kauno „Žalgiris“)
Bradas Newley (Vilniaus „Lietuvos rytas“)
Trawisas Watsonas (Kauno „Žalgiris“)
Milko Bjelica (Vilniaus „Lietuvos rytas“).

Treneris – Aleksandras Trifunovičius („Lietuvos rytas“).

Kiti žaidėjai:


Kenanas Bajramovičius (Vilniaus „Lietuvos rytas“)
Ernestas Kalve (Kėdainių „Nevėžis“)
D.J. Strawberry (Vilniaus „Lietuvos rytas“)
Chrisas Lowe'as (Palangos „Naglis“)
DeJuanas Collinsas (Kauno „Žalgiris“)
Davidas Weaveris („Šiauliai“)
Bobanas Marjanovičius (Kauno „Žalgiris“).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją