Tačiau M. Balčiūnas įsitikinęs, kad Lietuva pajėgi planą įgyvendinti.

„Reikia pripažinti, kad Lietuvai rengti olimpinę atranką yra tam tikra avantiūra. Bet turint tokią infrastruktūrą, tokią patirtį mes manome, kad verta daryti šią avantiūrą“, - sakė M. Balčiūnas.

LKF skaičiuoja, iš kur reikės paimti reikiamus daugiau nei 10 mln. Lt. Krepšinio funkcionierių žvilgsnis krypsta į verslą. Kol kas skelbiama, kad yra bent kelios įmonės susidomėjusios galimybe investuoti, o viena, kol kas neskelbiama bendrovė jau davė tvirtą sutikimą. Atskleidžiama tik tiek, kad bendrovė yra viena iš LKF rėmėjų.

„55 tūkst. Lt reikia sumokėti iki mėnesio pabaigos, kaip kandidatavimo mokestį, kuris nėra grąžinamas. Taip pat 1,3 mln. Lt kaip depozitas bus sumokėtas gauti teisę rengti turnyrą. Renginio mokestį - 10 mln. Lt - reikia sumokėti iki gruodžio 13 dienos. LKF turi pinigų pirmiems dviems mokėjimams.

Klausimas, iš kur gauti 10 mln. Lt. Lietuva žaistų 4 – 5 rungtynes. Sirgaliai arba verslas gali šią šventę padovanoti. Mūsų visos viltys yra verslas. Turime vieną įmonę, kuri sutinka už 10 mln. Lt išpirkti visus čempionato bilietus. Didžioji dalis pinigų gautų už bilietus grįžtų įmonei“, - verslo plano idėją dėstė M. Balčiūnas.

Lietuvoje vykusio Europos čempionato metu buvo parduota 150 tūkst. bilietų, o vieno bilieto vidutinė kaina siekė 214 Lt. Skaičiuojama, kad rengiant olimpinį atrankos turnyrą reiktų parduoti 50 tūkst. bilietų po vidutinę 230 Lt kainą.

LKF vadovai taip pat pripažino, kad kalbėjo su Makedonijos ir Graikijos federacijų atstovais bei gavo jų patvirtinimus, kad konkurse dėl atrankos varžybų organizavimo jos nedalyvaus. Panašų pažadą Lietuva bando išgauti ir iš Rusijos.

„Rusija yra pusiaukelėje priimant sprendimą. Jei Lietuva liktų vienintelė Europos šalis norinti organizuoti turnyrą – mes turėtume gerus šansus. Visi po Europos čempionato apie Lietuvą susidarė geriausią įspūdį, todėl mūsų galimybės būtų geriausios“, - įsitikinęs M. Balčiūnas.

„Blogiausias dalykas kas gali atsitikti, tai jei FIBA surengtų tam tikras varžytuves. Pretendentai yra Pietų Amerika ir gili Azija, tai Lietuva atrodytų patraukliausiai. Aišku, mes su Rusija negalėtume varžytis pinigais“, - pridūrė M. Balčiūnas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją