Kelionė buvo lengvesnė

“Žalgirio” krepšininkai užsakomuoju reisu iš Vilniaus į Tel Avivą išskrido vakar 10 valandą ryto. Ir treneriai, ir žaidėjai buvo patenkinti, kad nereikėjo vargti persėdant iš vieno lėktuvo į kitą ir gaišti kelionėje brangaus laiko.

“Nuskridę į Tel Avivą spėsime ir pailsėti, ir pasitreniruoti”, - sakė “Žalgirio” vyriausiojo trenerio Antano Sireikos asistentas Gintaras Krapikas.

Į Izraelį išvyko visi 12 “Žalgirio” krepšininkų. Po kelių savaičių pertraukos vėl galės rungtyniauti serbas Miroslavas Beričius, kuris dėl Achilo sausgyslės uždegimo praleido trejas paskutines Eurolygos dvikovas.

“Jis jau treniruojasi visa jėga ir galbūt galės padėti komandai, nes kovojant su “Maccabi” gali prireikti didelių pajėgų. Tik sunku pasakyti, kaip jis atrodys aikštėje po tokios pertraukos”, - svarstė G.Krapikas.

Po keturių valandų skrydžio pasiekę Izraelio sostinę, žalgiriečiai atsipūtė viešbutyje, o vakare surengė treniruotę.

Komanda susitelkusi

Anot G.Krapiko, komandoje jaučiamas susitelkimas, žaidėjai susikaupę mačui su Eurolygos favoritais.

“Visi suprantame, kokios svarbos rungtynės mūsų laukia, todėl atsakingai joms rengėmės. Galvojame apie pergalę, tačiau mums nepalanku tai, kad praėjusį turą “Maccabi” nusileido Bolonijos “Skipper”, o tokia komanda pralaimėti antrų rungtynių iš eilės ir dar savų žiūrovų akivaizdoje tikrai nenorės. Tad laukia žūtbūtinė kova”.

A.Sireika džiaugėsi, kad “Žalgirio” lyderio Arvydo Sabonio sugrįžimas į aikštę po ligos visiems komandos žaidėjams suteikė daugiau pasitikėjimo savo jėgomis.

Grumtis su kauniečių vidurio puolėju rengėsi ir “Maccabi”. Vienas Izraelio ekipos lyderių Maseo Bastonas minėjo, kad dengti A.Sabonį teks Nikolai Vujčičiui, tačiau kroatui padės visa komanda.

G.Krapikas į tai atsakė: “Mes irgi spėjame, kad Arvydą dengs Vujčičius, nes daugiau niekas to negalėtų padaryti. O jeigu į mūsų “centro” gynybą bus sutelktos dar didesnės “Maccabi” pajėgos, mums bus tik geriau - kiti žaidėjai liks laisvi”.

Nesėkmės užgauna ambicijas

“Maccabi” nemėgsta pralaimėti. Nesėkmės ypač užgauna Tel Avivo klubo žaidėjų, trenerių, vadovų bei sirgalių ambicijas, todėl po to bet kurio kito varžovo laukia dideli sunkumai.

Šiemet sausio 8 dieną Izraelio čempionai svečiuose pralaimėjo Eurolygos rungtynes Malagos “Unicaja” ekipai 75:87. Praėjus savaitei, makabiečiai išliejo susikaupusias ambicijas Slovėnijoje, kur 40 taškų skirtumu (98:58) sutriuškino Novo Mesto KRKA, o Izraelio čempionate 93:77 parklupdė Tel Avivo “Hapoel”.

Sausio 29 d. “Maccabi” savo aikštėje 89:99 nusileido Bolonijos “Skipper”. Po šio mačo Izraelio žiniasklaida nešykštėjo kritikos vyriausiajam treneriui Piniui Geršonui, nesugebėjusiam parengti tinkamos taktikos. Tel Avivo ekipa ir jos strategas padarė išvadas: praėjusį savaitgalį 4-ąją vietą šalies čempionate užimanti Naharijos komanda buvo tiesiog nušluota - 114:86.

Kas laukia “Žalgirio”?

“Maccabi”, nors ir užsitikrino kelialapį į Eurolygos varžybų antrąjį etapą, dar nepamiršo “Skipper” antausio. Pasak P.Geršono, mačą su kauniečiais galima prilyginti pragarui.