Apie artėjančią finalo seriją LMKL.lt pasikalbėjo su Lietuvos moterų krepšinio rinktinės vyriausiuoju treneriu Mantu Šerniumi, kuris lemiamose kovose stebės ir būsimas rinktinės kandidates.

Treneris tikina, kad finale lengvos kovos nesitiki. Nors „Sūduva“ ir turi ilgesnį atsarginių žaidėjų suolelį, tačiau garliaviškės pademonstravo, kad formą įgijo reikiamiausiu laiku bei iškovojo vietą finale.

„Sūduvos“ sudėtis šį sezoną yra išties labai gera, komanda turi ilgą suolelį, kas neleis, kad įvyktų kažkokių siurprizų. Kalbant apie „Hoptrans-Sirenas“, sezono metu jos rodė pakankamai gerą krepšinį, bet jas kamavo traumos. Tačiau svarbu tai, kad sezono pabaigoje jos yra stipriausios sudėties bei išsigydžiusios traumas“, – kalbėjo strategas.

Nors finalo favoritėmis ir laikomos marijampolietės, M. Šernius serijos baigties prognozuoti nelinkęs.

„Moterų krepšinis yra mažiau prognozuojamas negu vyrų, todėl nuspėti, koks bus finalas – sunku. Tikiuosi, kad ir aš, ir žiūrovai bus džiuginami geru krepšiniu“, – vylėsi rinktinės vairininkas.

M. Šernius išskyrė abiejų ekipų lyderes, kurios finalo serijoje turėtų tapti vienomis pagrindinių žaidėjų, tačiau tikino, kad indėlio galima tikėtis ir iš jaunųjų krepšininkių, kurios ypač įsitvirtino „Hoptrans-Sirenų“ gretose.

„Sūduvos“ gretose džiugina, kad Laura Svarytė, kuri žaidžia žymiai geriau nei praėjusį sezoną. „Hoptrans-Sirenose“ išskirčiau Gabrielę Gutkauskaitę, kuri sezono metu vis nerasdavo savęs, bet sezono pabaigoje, svarbiausiu momentu, vedė komandą į pergalę pusfinalyje.

Žinoma, nereikia pamiršti ir jaunų žaidėjų. Rasa Knyzaitė rodo, kad ji jau gali žaisti su moterimis, Livija Sakevičiūtė yra tikra kovotoja. Jos charakteris labai geras, ji kantriai išsikovojo trenerio Šalkaus pasitikėjimą ir sezono pabaigoje sužaidė puikias rungtynes prieš „Kibirkštį“, – mintimis dalijosi strategas.

„Sūduva“ finalo seriją pasitinka be aukštaūgės Ievos Šimkutės, kuri patyrė sunkią traumą ir šį sezoną ant parketo nebepasirodys. M. Šerniaus teigimu, šią spragą turės užkamšyti Lina Pikčiutė.

„Šimkutės traumą turės kompensuoti Pikčiutė. Jai tai didelis šansas, nes prie komandos prisijungė tik sezono antroje pusėje. Ji ganėtinai sunkiai įsilieja į žaidimą, bet aš viliuosi, kad ji sugrįš į savo formą“, – teigė treneris.

Praėjusiame sezone garliaviškės surengė tikrą stebuklą. Ar toks scenarijus būtų galimas ir šiemet M. Šernius nesiryžo prognozuoti.

„Praėjusį sezoną „Hoptrans-Sirenoms“ pergalę nukalė Santa Okockytė, šiemet vietoj jos gerą žaidimą rodo Gutkauskaitė. Tik klausimas, ar jai užteks energijos ir jėgų, bet prognozuoti sunku. Marijampolės ekipa turi ilgesnį suoliuką ir gali daugiau rotuoti žaidėjomis, o tai labai svarbu, žaidžiant seriją išlaikyti žaidėjas šviežias visas keturiasdešimt minučių“, – vienos komandos šansų neišskyrė krepšinio specialistas.

LMKL finalo serijos startas – jau trečiadienį Marijampolėje. Rungtynių pradžia – 18 valandą. Mačą tiesiogiai bus galima stebėti www.lmkl.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)