Radijo laidos #AšUžKlaipėdą kalbintas uostamiesčio klubo kapitonas Martynas Mažeika teigė, kad neptūniečiai psichologiškai ir fiziškai yra pasirengę lemiamai sezono stadijai. 32-ejų kapitonas taip pat neslėpė, kad šį sezoną komanda koncentruojasi į geležinę gynybą ir būtent ji gali garantuoti galutinę pergalę šioje serijoje.

„Mūsų gynyba ir atsakingas puolimas turėtų atnešti ne vieną pergalę. Į savąjį krepšį praleidžiami 73 taškai pasako, kad turime kur tobulėti ir kur pasistengti. Aišku, visas sezonas yra labai ilgas laikotarpis, bet tie 73 taškai mus atrodo daug ir mes tikrai norime komandas nugalėti savo gynyba“, – „bcneptunas.lt“ svetainei kalbėjo gynėjas.

M. Mažeika taip pat padėkojo sirgaliams už gausų palaikymą LKL reguliaraus sezono metu bei buvo įsitikinęs, kad klaipėdiečiai savo komandai padės ir lemiamoje sezono dalyje.

– Jeigu anksčiau buvo kalbėta, kad LKL čempionatas yra kaip niekad konkurencingas, tai šiemet tai šiemet ta konkurencija dar labiau išaugo? – „bcneptunas.lt“ M. Mažeikos.

– Taip. Matosi, kad yra labai daug lygiaverčių komandų, su kuriomis ir praėjusį sezoną teko kovoti. Rungtynės žiūrovams turėtų būti tikrai įdomios, nes visos komandos yra apylygės. Šiais metais tai juntama dar labiau. Prieš prasidedant atkrintamosioms nėra aišku, kas pateks į ketvertuką.

– Šiais metais reguliariajame sezone iškovojote dvejomis pergalėmis daugiau negu pernai. Tačiau trečiosios vietos užimti neleido ypač sustiprėjęs Panevėžio „Lietkabelis“.

– Taip, tų pergalių yra šiek tiek daugiau. „Lietkabelis“ stipri komanda, bet dar niekas nėra aišku. Esame pasiruošę atkrintamosioms ir žiūrovams bus tikrai įdomu.

– Kaip komanda tiek psichologiškai, tiek fiziškai pasitinka seriją su „Juventus“?

– Esame susidūrę intensyviu rungtynių ritmu. Kartais netgi geriau, kai yra daugiau rungtynių, nes neprarandi to žaidimo ritmo. Svarbiausia yra žaisti savo žaidimą. Mūsų gynyba ir atsakingas puolimas turėtų atnešti ne vieną pergalę.

– „Neptūnas“ į savo krepšį vidutiniškai praleidžia 73, o „Juventus“ – 81 tašką. Ką tai sako apie komandų filosofijas?

– 73 pasako, kad turime kur tobulėti ir kur pasistengti. Aišku, visas sezonas yra labai ilgas laikotarpis, bet tie 73 mus atrodo daug ir mes tikrai norime komandas nugalėti savo gynyba, ką ir rodo skaičiai.

Antanas Sireika atvedė rinktinę iki Europos čempionato sosto. Tuo metu Dainius Adomaitis tai bandys padaryti šiemet. Galite palyginti šiuos trenerius?

– Žinoma, A. Sireika yra geras treneris, turintis daug patirties su aukšto ir vidutinio lygio žaidėjais. Jis patyręs ir žino visus kelius į pergalę. D. Adomaitis yra ambicingas, jaunas, kylantis treneris. Aš niekada neabejojau jo sėkme. Tai yra dar vienas šansas jam įrodyti, kad jis yra vertas rinktinės ir vertas toliau kovoto LKL atkrintamosiose. Panašumų ir skirtumų dabar rasti būtų sunku, nes su A. Sireika nesu daug susidūręs. Panašumas vienas – abu nori iškovoti kuo daugiau pergalių (juokiasi).

– Esate rezultatyviausias visų laikų „Neptūno“ žaidėjas. Koks jausmas juo būti?

– Per daug dėmesio į tai nekreipi. Kiekvienas sezonas turi savo siurprizų ir visada nori, kad „Neptūnas“ sezoną baigtų būdamas kuo aukštesnėje vietoje. Kažkokie asmeniniai rezultatai ar rekordai tiesiog automatiškai turi nueiti į šoną, kai galvoji apie komandos gerovę.

– Klaipėdos arena LKL pirmenybėse šį sezoną ir vėl buvo lankomiausia. Jūsų žinutė „Neptūno“ sirgaliams.

– Neišvengiamai jiems norėčiau padėkoti už palaikymą, nes tikrai esame ta komanda, kuri nori laimėti kiekvienas rungtynes. Ne visada gaunasi, todėl yra džiugu, kad nesėkmės momentais sirgaliai vis tik susirenka ir mums padeda. Tas palaikymas mūsų komandai yra pusę pergalės. Esu įsitikinęs, kad klaipėdiečiai padės mums ir šiose atkrintamosiose. Sirgalių nenusisukimas nuo mūsų ir leidžia gyvuoti šiam klubu.