„Jo žaidimas lengvas: gali pataikyti iš toli, puikiai žaidžia greitajame puolime, dalinasi kamuoliu ir yra protingas žaidėjas. Aišku, jam dar reikės adaptuotis prie NBA žaidimo stiliaus, bet manau, kad sirgaliams jis patiks ir jie norės matyti jį aikštėje“, – apie lietuvį žiniasklaidos atstovams pasakojo Ph. Jacksonas, o jam pritariamai linksėjo ir treneris Jeffas Hornacekas, ir generalinis direktorius Steve'as Millsas.

„Jis gali žaisti trečioje pozicijoje, o treneris minėjo, kad netgi yra pakankamai talentingas, jog galėtų pavaduoti ir gynėjus, jeigu to prireiktų. Esame pamaloninti jo augimu, bet jam prireiks šiek tiek laiko“, – pridėjo NBA legenda, savo kraityje turintis net 13 čempiono žiedų (du iškovojo kaip žaidėjas, o 11-a – kaip treneris).

Phil on @MKuzminskas: "I think our fans are going to like him a lot. They are going to want to see him out there on the floor." #Knicks pic.twitter.com/vK0lYthdvw— NEW YORK KNICKS (@nyknicks) September 23, 2016

Į pirmąją bendrą „Knicks“ treniruotę šeštadienį atvyks net 12 naujų žaidėjų, o be M. Kuzminsko tarp jų bus ir tokios žvaigždės kaip Derrickas Rose'as, Brandonas Jenningsas, Courtney Lee, Joakimas Noah ar Ispanijos talentas Willy Hernangomezas, atvykęs iš Madrido „Real“ klubo.

Nors klube pokyčių ir nemažai, tarpusavio ryšį naujokai stiprino visą rugsėjį, o 26-erių lietuvis nebuvo išimtis. Vasarą dvejų metų ir 6 mln. JAV dolerių sutartį pasirašęs 205 cm ūgio puolėjas prakaitą asmeninėse treniruotėse liejo kartu su Latvijos supertalentu Kristapu Porzingiu, veteranu Carmelo Anthony ar net Russellu Westbrooko.

Negana to, Kūzia su savo naujais komandos draugais laiką kartu leisdavo ir laisvalaikiu. Štai pirmosios treniruotės išvakarėse vilnietis kartu su K. Porzingiu ir W. Hernangomezu apsilankė futbolo rungtynėse ir apsikeitė marškinėliais su Ispanijos futbolininku Davidu Villa.

M. Kuzminskas su „Knicks“ marškinėliais debiutuos už dviejų savaičių – spalio 5 d. 3 val. Lietuvos laiku Hjustone laukia išbandymas prieš „Rockets“ ekipą. Iš viso Niujorko komanda žais šešis draugiškus mačus, iš kurių dar du suplanuoti prieš „Nets“.

O štai oficialaus Kūzės debiuto laukiama ne prieš bet ką, o prieš NBA čempionę Klivlando „Cavaliers“ komandą. Rungtynės Lietuvos laiku prasidės spalio 26 d. 3 val.



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)