Penktadienį Italijos čempionato penktosiose pusfinalio rungtynėse „EA7 Emporio Armani“ namie triuškinamai 82:102 nusileido Trento „Dolomiti Energia“ krepšininkams ir seriją iki keturių pergalių pralaimėjo 1-4.

Čempionų titulą gynęs reguliariojo sezono nugalėtojas Milano klubas baigė sezoną, o jų varžovai įrašė naują puslapį į Italijos krepšinio istoriją pirmą kartą prasibrovę į finalą.

„Trento komanda žaidė labai aukšto lygio krepšinį. Jie tikrai nusipelnė laimėti. Noriu atsiprašyti sirgalius, kuriuos nuvylėme. Žaidėjai stengėsi, tačiau nesugebėjome pasiekti geros sportinės formos ir tai matėsi nuo pat atkrintamųjų varžybų pradžios“, – komentavo J. Repeša.

Grįžęs namo galiu pažvelgti į save veidrodyje. Dariau klaidų, tačiau dariau tai, ką maniau esant teisinga. Mano komandoje yra etika ir kiekvienas gauna savo šansą. Nematau priežasčių, kodėl ši patirtis turėtų baigtis. Jei klubas nuspręs kitaip, ką gi, jokių problemų.
Jasminas Repeša

Anot jo, šis sezonas buvo kupinas įtampos ir kai kurie dalykai tiesiog neveikė: „Tai paaiškina, kodėl rezultatas ne toks, kokio daugelis tikėjosi. Mano ateitis su komanda? Esu čia jau 11 metų ir visi mane pažįsta. Esu atsakingas ir didžiuojuosi savo darbu. Grįžęs namo galiu pažvelgti į save veidrodyje. Dariau klaidų, tačiau dariau tai, ką maniau esant teisinga. Mano komandoje yra etika ir kiekvienas gauna savo šansą. Nematau priežasčių, kodėl ši patirtis turėtų baigtis. Jei klubas nuspręs kitaip, ką gi, jokių problemų“.

Bosnis tikino, kad apie klaidas reikia kalbėti vėliau, ne tokia karšta galva. „Turėjome daug traumuotų žaidėjų, tačiau nenoriu tuo dangstytis ir teisintis. Davėme šansą jauniems žaidėjams, tačiau jiems dar reikia laiko, per vieną dieną nieko nenuveiksi. Aišku, toks rezultatas nuvylė“, – kalbėjo J. Repeša.

Jau kitą dieną po paskutinių rungtynių klubas vis dėlto paskelbė, kad nepaisant trenerio galiojančios sutarties dar vienam sezonui, derėsis dėl jos nutraukimo. J. Repeša liks bedarbis, o „EA7 Emporio Armani“ veikiausiai ieškos naujo trenerio.

Toli nuo savo tikslų „EA7 Emporio Armani“ liko ir Eurolygos turnyre. 16 komandų varžybose Milano komanda iškovojo 8 pergales, patyrė 22 pralaimėjimus ir liko paskutinė.

Komandai reikalingos permainos ir pirmoji bus nutraukti sutartį su vidurio puolėju Miroslavu Raduljica. Jam bus išmokėta 250 tūkst. eurų kompensacija.

Mantas Kalnietis

M. Kalnietis Italijos pirmenybėse žaidė vidutiniškai po 18,5 min., pelnė po 7,3 taško, atkovojo 2,8 kamuolio, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir po 1,9 karto klydo.

Eurolygoje su Milano komanda M. Kalnietis vidutiniškai per 19,2 min. pelnė 7,2 taško, atkovojo 2,3 kamuolio, atliko 2,9 rezultatyvaus perdavimo ir 1,7 karto klydo.

Paskutinėse rungtynėse Lietuvos rinktinės įžaidėjas prajuokino italus, kai jam nepavyko išmesti kamuolio iš už šoninės linijos. Epizodas interenete jau vadinamas prasčiausiu išmetimu į aikštę šį sezoną.

¿El peor saque de la historia del baloncesto? Mantas Kalnietis lo ha hecho. Curioso. 😂😂 Te lo enseñamos en @solobasket #vines pic.twitter.com/xihRtcSLWS
— Carlos Afonso (@CarlosAfonsoH) June 2, 2017

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)