M. Bilius ir A. Juškevičius priėmė „Baltic Stars“ komandų iššūkį krepšinio aikštelėje. Du šimtus narių vienijantį klubą 2011 metais įkūrė M. Biliaus bičiulis Jordanas Mejeras, čia dirbantis treneriu.

„Pagrindinis mūsų tikslas – užimti vaikus. Priimame visus, nes kiekvieną vaiką norime matyti sportuojantį. Norime, kad vaikas būtų užimtas, sveikas ir pasitikintis savimi. O jeigu iš jo išaugs krepšininkas, tai bus tik pliusas klubui“, – pasakojo J. Mejeras.

Vienas „Baltic Stars“ įkūrėjų J. Mejeras su M. Biliumi 2003 metais susipažino JAV, kur abu studijavo.

„Esame pažįstami nuo senų laikų. Sužinojęs, kad Mindaugas dalyvauja varžybose Londone, pakviečiau jį į šventę. Manau, kad jis, papasakojęs savo istoriją, suteiks stimulo vaikams ir parodys, kaip toli gali gyvenime nueiti ir pasiekti per sportą. Ir nesvarbu, kas atsitinka gyvenime. Sportas visada pastūmės į priekį“, – susitikimu su seniai matytu bičiuliu džiaugėsi J. Mejeras.

M. Bilius ir A. Juškevičius su „Baltic Stars“ auklėtiniais pasidalino savo patirtimi, papasakojo apie sportininko gyvenimo subtilybes. M. Bilius atskleidė, kaip jam sekėsi grįžti į normalų gyvenimą po lemtingos automobilio avarijos JAV, papasakojo apie neįgaliųjų sporto svarbą.

„Kai dar sėdėjau neįgaliojo vežimėlyje, vienas draugas man pasakė: susidėk daiktus ir važiuok į Lietuvą, nes geriausiai gydo šeima. Atskridau ir supratau, kad Lietuva iš tikrųjų yra jėga. Lietuva – tai šeima: mama, tėvas ir sesuo. Tai yra mano, tai yra visų mūsų šalis“, – tautiečiams sakė M. Bilius.

Parolimpiniui čempionui po aštuonerių metų pertraukos teko paimti į rankas krepšinio kamuolį. M. Bilius, kaip ir A. Juškevičius, priėmė „Baltic Stars“ krepšininkų iššūkį aikštėje.

„Išbėgau į aikštelę, paliečiau kamuolį ir atlikau kelis metimus. Nepataikiau (juokiasi – red.). Bet aš manau, kad po tiek metų vien išbėgti į aikštę jau yra neblogai“, – pasakojo M. Bilius.

M. Bilius pritarė J. Mejerui, kuris įsitikinęs, kad krepšinis yra vienas pamatinių lietuvių bendruomenės Londone ir visoje Jungtinėje Karalystėje pamatų, padedantis išsaugoti bendrumo jausmą.

„Įdomu tai, kad kiekvienoje šalyje yra lietuvių, o krepšinis vienija lietuvius. Tai – didelė reikšmė patiems žmonėms ir Lietuvai. Nes lietuviai išsaugo savo kultūrą, jie išlieka lietuviais, nors gyvena kitoje šalyje. Jie susiburia. Tai yra nuostabu ir malonu“, – džiaugėsi M. Bilius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją