Asociacijos atstovai LSU studentams pasakojo apie sėkmingą NBA prekės kūrimą visame pasaulyje, pristatė rinkodaros strategiją, kalbėjo apie žiniasklaidos kanalų valdymą ir netgi atskleidė ateities planus.

„Sporto industrijų studijų programos studentams labai svarbu aktyviai dalyvauti sporto gyvenime – savo akimis pamatyti, kaip dirba įvairios sporto organizacijos ir klubai. Reikalingos informacijos rinkimas ir sisteminimas leidžia sporto vadybininkams kelti savo profesionalumą, suprasti sporto organizacijų ypatumus“, – sakė LSU turizmo ir sporto vadybos magistrantūroje studijuojantis Petras Aleksonis.

Jau keletą metų LSU ir NBA Europos padalinys glaudžiai bendradarbiauja, o ateityje planuoja rengti skaitmeninės žiniasklaidos rinkodaros projektus. Universitete savo patirtimi ne kartą dalijosi ir NBA viceprezidentas Europos reikalams, LSU garbės daktaras Jesusas Bueno Pascualis.

„Lietuvos sporto universiteto tikslas yra rengti globalioje rinkoje konkuruoti gebančius specialistus. Vadyba, klubų ir sporto organizacijų valdymas yra sritis, kuri Lietuvoje turi būti ypač gerinama, norint ateityje turėti tvarią ir veiksmingai veikiančią sporto sistemą. Mokymasis iš geriausių ir pažangiausių pasaulio sporto organizacijų, tokių kaip NBA, suteikia galimybę suvokti, kokie veiksniai lemia sėkmingą organizacijos augimą, kaip tapti dominuojančia organizacija savo rinkos segmente, kaip kurti pasaulyje pirmaujančios sporto organizacijos kultūrą ir kitus svarbius aspektus. Manau, tai puiki patirtis mūsų studentams ir būsimiems Lietuvos sporto vadybos lyderiams“, – teigė LSU kancleris dr. Mindaugas Balčiūnas.

Studentai negalėjo atsistebėti Londone įsikūrusios NBA būstinės atmosfera.

„Man ši stažuotė suteikė daug motyvacijos. Nuostabu matyti, kad šioje institucijoje žmonės gyvena ir dirba dėl krepšinio. Būdamas čia supranti, kas yra aukščiausias sporto vadybos lygis“, – stažuote džiaugėsi Europos krepšinio tyrimų centro savanoris Salvijus Jagminas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją