MRU krepšininkai buvo netikėtai sutriuškinti namie

Mykolo Romerio universiteto (MRU) studentai netikėtai dideliu skirtumu 64:91 pralaimėjo svečiams iš Šiaulių universiteto (ŠU). Rungtynes geriau pradėjo Romerio universiteto studentai, kurie kėlinio pradžioje pirmavo 6:0, tačiau po ŠU minutės pertraukėlės vaizdas aikštėje pasikeitė. Šiauliečiai pelnė 8 taškus be atsako ir jau nebepaleido iniciatyvos iš savo rankų. Po pirmo kėlinio ŠU komanda pirmavo 19:10.

Antrajame kėlinyje dar labiau išryškėjo svečių pranašumas, jie taikliai atakavo krepšį iš trijų taškų zonos. Tuo tarpu MRU komandai nesisekė pataikyti. Vilniečių ekipos lyderis Gintaras Leonavičius prametė visus 4 tritaškius, o vienintelius 2 savo taškus pelnė antrojo kėlinio viduryje dėjimu iš viršaus. Kiti 4 jo dvitaškiai metimai skriejo pro šalį, jis taip pat ir suklydo 3 kartus. Šiauliečiai toliau didino savo persvarą ir po dviejų kėlinių jau pirmavo 44:25. Per pirmąją rungtynių pusę MRU studentai nepataikė nei vieno iš 12 mestų tritaškių metimų, o ŠU žaidėjai nuo tritaškio linijos vieną po kito siuntė kamuolius į šeimininkų krepšį.

Trečiajame rungtynių ketvirtyje vaizdas nepasikeitė - ŠU ekipa ir toliau didino persvarą. MRU komanda dažnai klydo ir nesugebėjo sustabdyti šiauliečių puolimo, kurie toliau taikliai atakavo iš trijų taškų zonos ir toliau didino persvarą. ŠU studentai po trijų kėlinių pirmavo 65:39.

Ketvirtajame kėlinyje ŠU pirmavo didžiausia – net 32 taškų persvara. MRU lyderis G.Leonavičius jau senai sėdėjo ant suolo, o daugiau laiko aikštėje praleido atsarginiai žaidėjai. Šeimininkams 14 taškų ir 9 kamuolius atkovojo Mindaugas Badaras, po 10 taškų pelnė Dainius Kinderevičius ir Darius Maciulevičius. MRU komandoje nerungtyniavo vienas iš lyderių Renaldas Seibutis. ŠU ekipoje rezultatyviausiai žaidė 29 taškus pelnęs Modestas Šidlauskas, o Andrejus Golovinas surinko 21 tašką. ŠU komandos žaidėjai pataikė 12 tritaškių, o MRU – 5.

KTU ir LŽŪU komandos šventė skirtingas pergales

Kauno technologijos universiteto (KTU) komanda Klaipėdoje vos vieno taško persvara išplėšė pergalę prieš vietos universiteto (KU) studentus. Antras iš eilės varžybas be trijų pagrindinių krepšininkų žaidę klaipėdiečiai pirmą kėlinį laimėjo 8 taškų persvara, tačiau jau antrajame svečiai beveik panaikino skirtumą – 34:33. Po trijų kėlinių rezultatas buvo lygus, o ketvirtąjį KTU laimėjo vos vienu tašku, tačiau to pakako ir kauniečiai šventė pergalę rezultatu 66:65.

Nugalėtojų gretose rezultatyviausiai žaidė Airidas Nutautas (21 taškas) ir Šarūnas Straševičius (10 taškų). Pralaimėjusiems 19 taškų pelnė Mindaugas Lapas, 11 - Žilvinas Jašinskas.

Lietuvos žemės ūkio universiteto (LŽŪU) komanda namie 93:77 palaužė Vilniaus universiteto (VU) ekipą. Pirmus tris kėlinius aikštėje vyko atkali kova taškas į tašką. Po trijų kėlinių rezultatas buvo lygus 65:65, tačiau ketvirtajame svečiai iš Vilniaus palūžo ir pergalę šventė šeimininkai, kurie paskutinį varžybų ketvirtį laimėjo net 28:12.

LŽŪU komandoje išsiskyrė Edvardas Vetrenka (22 taškai) ir Marius Vansavičius (19 taškų). Vilniečiams net 34 taškus pelnė Benas Steponėnas, 17 – Martynas Šikšnys. Vaikinų pirmos grupės komandoms liko vos vienas reguliaraus sezono varžybų turas. Po jo aštuonios stipriausios grupės komandos pradės atkrintamąsias varžybas.

Kitose grupėse – atkrintamųjų varžybų įkarštis

KTU-2 ir Lietuvos karo akademijos (LKA) komandos vakar susigrūmė Antros grupės pusfinalyje. Per pirmus du kėlinius namie žaidusi KTU komanda vis atitrūkdavo keliais taškais, tačiau netrukus LKA krepšininkai skirtumą panaikindavo. Taip per pirmą rungtynių atkarpą nė vienai komandai nepavyko susikrauti apčiuopiamos persvaros – po dviejų kėlinių vos vienu tašku – 40:39 – pirmavo šeimininkai. Po nerezultatyvaus trečiojo kėlinio, kurį KTU-2 komanda vis tik laimėjo penkiais taškais, ketvirtajame kauniečiams taikliais tolimais metimais pavyko sužlugdyti kariūnų aikštės gynybą ir įgyti dviženklį pranašumą, kurio vilniečiai nesugebėjo panaikinti. KTU-2 ekipa iškovojo pergalę rezultatu 81:62 ir išlygino serijos iki dviejų pergalių rezultatą – 1:1.

Rezultatyviausiai nugalėtojų komandoje žaidė Antanas Šegžda, pelnęs 19 taškų. Alvydas Grikpėdis (7 atkovoti kamuoliai) ir Jonas Paužuolis surinko po 14 taškų. LKA komandai 15 taškų pelnė ir 13 kamuolių atkovojo Raimundas Ambrulaitis, Edvardas Eidikis surinko 14 taškų.

Lemiamas varžybas dėl patekimo į finalą šios komandos žais ateinantį sekmadienį Vilniuje, LKA aikštėje.

Merginų grupėje įvyko du ketvirtfinalio mačai. KTU komanda namie 80:67 nugalėjo MRU merginas, o ŠU ekipa savo aikštėje 84:71 įrodė pranašumą prieš VDU merginas. Nugalėjusios komandos serijose iki 2 pergalių pirmauja 1:0.