Primename, kad „Lietuvos rytas“ prieš Lietuvos krepšinio lygos (LKL) bronzinį finalą iš komandos išsiuntė Corey Fisherį, Taylorą Browną ir Cleviną Hannah. Tvirtinama, kad šie krepšininkai pažeidė komandos vidines taisykles ir mėgavosi Vilniaus naktiniu gyvenimu. Gydytis namo buvo išleistas ir Drew Gordonas.

Pasak LNK, linksmybių iniciatoriumi buvo Tayloras Brownas. Ypač dėl to skaudu buvo vilniečių treneriui Rimui Kurtinaičiui, kuris prisiviliojo amerikietį iš Lenkijos ir taip tikėjosi sustiprinti „Lietuvos rytą“.

Vilniečiai dėl legionierių netinkamo elgesio pralaimėjo LKL pusfinalio seriją Panevėžio „Lietkabeliui“ 1:3.

Po rasistinio skandalo pasikeitus „Lietuvos ryto“ vadovybei, nutarta nutraukti sutartį su T. Brownu. LNK žiniomis, Vilniaus klubas netrukus apie tai paskelbs oficialiai.

Buvęs „Lietuvos ryto“ prezidentas Gedvydas Vainauskas apie T. Browno ir kitų afroamerikiečių elgesį komandoje užgauliai kalbėjo TV eteryje.

„Daugiau dviejų juodų, juodaodžių krepšininkų, komandoje negali būti. Atsitiko taip, kad treneris Tomas Pačėsas mėgsta žaisti su juodaodžiais žaidėjais, juos treniruoti, mokyti, auklėti. Ir viskas susiklostė taip, kad mūsų komandoje atsirado keturi juodi, juodaodžiai žaidėjai. Ir jie susibūrė į tokią, kaip čia pasakyti, gaują. Negalima. Maksimaliai komandoje gali būti tik du juodaodžiai žaidėjai.

Per savo 20 metų darbo praktiką aš galiu tai pasakyti. Daugiau jų negali būti ir visos komandos – niekados neturėkit daugiau dviejų juodaodžių žaidėjų“, – „Lietuvos ryto“ televizijos „Lietuva tiesiogiai“ rėžė G. Vainauskas, tačiau vėliau televizijos interneto portale patalpintame vaizdo įraše šis epizodas buvo iškirptas.

Šie žodžiai sukėlė didžiulį skandalą visame pasaulyje.

T. Brownas „Lietuvos ryto“ gretose LKL čempionate sužaidė 17 rungtynių, per kurias vidutiniškai pelnė po 8 taškus, atkovojo po 4,5 kamuolio, atliko po 0,6 rezultatyvaus perdavimo ir rinko po +9,5 naudingumo balų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)