Oficiali LMKL svetainė jums pateiks visų čempionate dalyvaujančių komandų apžvalgas apie tarpsezonio pastiprinimą ir netektis bei artėjančio sezono tikslus. Pirmosios akiratyje – Kauno „Aistės-LSU-Paradis“.

2013–2014 metų reguliariajame sezone dvylika pergalių iškovojusi bei šešiolika pralaimėjimų patyrusi Kauno ekipa užėmė penktą vietą, o atkrintamosiose varžybose susitiko su Klaipėdos „Fortūna“. Tiesa, ten jaunajai „Aisčių-LSU-Paradis“ komandai pavyko iškovoti vieną pergalę ir teko nusileisti rezultatu 1:2 bei pasitraukti iš tolimesnės kovos dėl medalių. Tačiau šį sezoną kaunietės tikisi parodyti charakterį ir jaunatvišką maksimalizmą, patekti į stipriausių ketvertą bei kovoti dėl medalių.

Netektys. Po praėjusio sezono „Aistės-LSU-Paradis“ atsisveikino su trimis krepšininkėmis. Sutartis nebuvo pratęsta su 181 cm puolėja Vita Kaminskyte, taip pat 23 metų 183 cm marijampoliete Egle Vitkute. Komandoje neliko ir perspektyviosios Rasos Knyzaitės, kuri sulaukė Kauno rajono „Hoptrans-Sirenų“ pasiūlymo.

Naujokės. 2014–2015 metų sezoną „Aistės-LSU-Paradis“ pasitinka išsaugojusios praėjusio sezono komandos branduolį ir pasipildžiusios keliomis jaunomis ir perspektyviomis žaidėjomis. Prie komandos prisijungė 182 cm puolėja Elžbieta Čeponytė, kuri praėjusį sezoną vilkėjo „Jaunųjų talentų“ marškinėlius. Kauniečių gretas taip pat papildė buvusi Marijampolės „Sūdūvos“ gynėja Monika Tamulynaitė.

Kauno ekipos garbę gins ir naujokė Monika Petrauskaitė. Sunkiojo krašto ir vidurio puolėjos pozicijose galinti žaisti krepšininkė praėjusį sezoną rungtyniavo Nacionalinėje moterų krepšinio lygoje (NMKL), kur vilkėjo „LSU-Kauno“ ekipos marškinėlius. NMKL M. Petrauskaitė per rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 15 taškų, atkovodavo 8,3 kamuolio ir atlikdavo 3,4 rezultatyvaus perdavimo.

„Aisčių-LSU-Paradis“ direktorius Petras Aleksonis džiaugėsi komandą papildžiusiomis naujokėmis ir išsaugotu komandos branduoliu, nes tai buvo pagrindinis komandos tikslas.

„Pagrindinis mūsų tikslas buvo ne sustiprinti komandą, bet išsaugoti kuo didesnį branduolį to klubo, kuris savo darbą pradėjo prieš trejus metus. Gerai žinomos žaidėjos Laura Svarytė, Neringa Skadaitė, Jolanta Marmienė, Greta Tamašauskaitė yra tas branduolys, su kuriuo jau dirbame ne vienerius metus, todėl didžiausias galvos skausmas buvo išlaikyti kuo daugiau komandos senbuvių. Manome, kad su susižaidusia komandos sudėtimi galėsime siekti daugiau pergalių“, – mintimis dalijosi Kauno ekipos vadovas.

Trenerių štabas. Nors „Aisčių-LSU-Paradis“ komanda pakito nežymiai ir išlaikė komandos branduolį, permainų vėjai papūtė trenerių štabe. Prie komandos vairo stojo 25 metų Laimonas Eglinskas, kuris anksčiau dirbo Kauno „LSU-Atleto“ komandos trenerio asistentu. „Aisčių-LSU-Paradis“ direktorius P. Aleksonis džiaugėsi ir sustiprėjusia klubo organizacija.

„Labiausiai džiaugiamės tuo, kad sustiprėjo visa klubo organizacija, o didžiausias džiaugsmas tas, kad pavyko išlaikyti komandos lyderes – L. Svarytę ir J. Marmienę, kurios yra mūsų stabilios lyderės. Taip pat džiaugiamės, kad mums strateginius planus padeda vykdyti klubo prezidentas Vytas Snarskis. Žinoma, didžiausias pokytis yra ekipos trenerių štabe, nes prisijungė Laimonas Eglinskas, taip pat turime naują fizinio rengimo trenerį. Manau, kad kiekvienas naujas komandos žmogus įneša naujų idėjų, kurios padeda klubui tobulėti“, – apie pokyčius komandoje kalbėjo P. Aleksonis.

Tikslai. Jauna ir ambicijų neslepianti „Aisčių-LSU-Paradis“ komanda šį sezoną tikisi dar labiau patobulėti: tiek kaip komanda, tiek ir individualiai. Tiesa, ekipos direktorius P. Aleksonis neslepia, jog šį sezoną ekipa bandys prasimušti tarp keturių stipriausių LMKL komandų, ko praėjusiais metais padaryti nepavyko.

„Tikslus, kaip ir visada, mūsų klubas turi dvejopus: vieni tikslai orientuoti labiau tobulėjant kaip komandai, taip pat kitas tikslas – tobulėti mūsų žaidėjoms. Mūsų komanda yra jauna, nemažą dalį sudaro studentės ir moksleivės, todėl keliame tikslus žaidėjoms, siekiame, kad jos tobulėtų, žengtų į priekį. Pagrindinį komandos tikslą įvardinti sunku, nes tai priklauso ir nuo varžovių, bet į stipriausių ketvertuką norėtume papulti“, – dėstė P. Aleksonis.

Išskirtinumas. Kauno komandos vadovas P. Aleksonis neslėpė, kad pagrindinis ekipos raktas į pergales bus kovingumas ir jaunatviška energija. Didelę dalį komandos sudarančios moksleivės ir studentės aikštelėje patirties stoką bandys kompensuoti energingu žaidimu.

„Komandai yra formuojamas toks žaidimo braižas, jog tikimės žaisti greitą, labai aktyvų ir energingą krepšinį. Tikimės išnaudoti visas savybes, kurias gali duoti jaunos žaidėjos, todėl didelė energija ir rungtynių tempas bus pagrindinis mūsų koziris“, – komandos išskirtinius bruožus atskleidė ekipos direktorius.

Spėjimai. P. Aleksonio įsitikinimu, nuspėti, kas artėjančiame sezone bus LMKL lyderės – sunku. Daugelio ekipų sudėtis sustiprėjo, kas lems ir aukštesnį krepšinio lygį bei dar įdomesnį komandų žaidimą.

„Sezonas bus tikrai įdomus, nes kai kurios ekipos, persirikiavo savo pajėgumu. Utenos komanda pastaruosius kelerius metus buvo 5-6 vietoje, o dabar yra priskiriamos prie favoričių. Marijampolės „Sūduva“ jau antrus metus yra įvardijama kaip favoritė. Daug kas „nurašo“ Vilniaus „Kibirkšties-VIČI“ ekipą, bet manau, kad ši komanda taip pat bus tarp lyderių. „Hoptrans-Sirenos“ savo sudėtį sustiprino legionierėmis, mūsų ekipa išlaikė komandos branduolį, todėl manau, kad krepšinio lygis tikrai pakils“, – įžvalgomis dalijosi P. Aleksonis.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!