Pirmus du susitikimus laimėjo kaunietės – 73:58 ir 68:59.

Ketvirtasis mažojo finalo serijos mačas ketvirtadienį vyks Klaipėdoje.

Jau nuo pirmųjų rungtynių minučių „Fortūna“ įnirtingai kilo į lemiamą kovą ir įpusėjus pirmajam ketvirčiui buvo priekyje – 10:2. Nors kėlinį dvitaškių baigė Laura Svarytė, tačiau viešnios sėkmingiau rungtyniavo puolime ir po pirmųjų dešimties minučių buvo priekyje – 13:8.

Per antrąjį kėlinį klaipėdietės pademonstravo neįtikėtinai gerą gynybą ir „Aistėms-LSU-Paradis“ per visą ketvirtį leido pelnyti vos 2 taškus. Antrajame ketvirtyje „Fortūnai“ net 10 taškų pelnė Marina Solopova, o kėlinį uostamiesčio komanda laimėjo net 22:2 ir prieš ilgąją pertrauką susikrovė labiau nei įtikinamą pranašumą – 35:10.

Po ilgosios pertraukos šeimininkės sužaidė sėkmingą atkarpą 9:0, tačiau per pirmąją rungtynių dalį susikrautas „Fortūnos“ pranašumas leido kaunietėms priartėti neženkliai – 21:41. Nors „Aistėms-LSU-Paradis“ ir buvo pavykę sušvelninti atsilikimą iki 16 taškų – 31:47, tačiau dar vienu tolimu metimu ketvirtį baigė M. Solopova ir prieš paskutinį ketvirtį klaipėdietės pirmavo – 50:31.

Paskutiniame kėlinyje šeimininkėms į lemiamą šturmą kilti jau nebepavyko. Pelniusios 6 taškus be atsako klaipėdietės ketvirčio viduryje pirmavo 62:38, o rungtynių sirena skelbė įtikinamą „Fortūnos“ pergalę rezultatu 76:45.

„Aistės-LSU-Paradis“: Neringa Skadaitė 14, Laura Svarytė 10 (9 atk. kam.) 10, Greta Tamašauskaitė 8 taškai.

„Fortūna“: Marina Solopova 31 (10 atk. kam., 7 rez. perd., 40 naud. bal.) 31, Monika Grigalauskytė 16 (16 atk. kam.), Kristė Druskytė 13 taškų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)