Jei pirmasis pusfinalio susitikimas vyko ne pagal „Sūduvos“ scenarijų, tai antrasis marijampolietėms turėjo būti lyg šaltas dušas. Vilnietės savų žiūrovų akivaizdoje net 73:42 sutriuškino „Sūduvą“ ir išlygino serijos rezultatą – 1:1. „Kibirkštis“ tiesiog įspūdingai žaidė gynyboje ir per antrąjį kėlinį praleido vos 4, o per trečiąjį – 9 taškus. Šiame susitikime „Sūduva“ nerado jokių priešnuodžių puikiam vilniečių žaidimui.

„Kibirkšties“ vyriausioji trenerė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė po pergalės tą kartą džiaugėsi, jog jos auklėtinės parodė puikų žaidimą, norą ir pastangas.

„Reikia atiduoti visą širdį, žaisti be jokios įtampos. Kūrėjas geriausius paveikslus nutapo, kai būna laisvas. Mano žaidėjos šiandien nutapė nuostabų paveikslą. Nesvarbu, kas bus trečiadienį, nes šiandien jos įrodė pačios sau ir visiems, jog Lietuvoje yra gabaus jaunimo“, – džiaugėsi strategė.

Visišku netikėtumu marijampolietėms tapo ir „Kibirkšties“ žaidėja Justina Kraujūnaitė, kuri pelnė net 20 taškų ir ženkliai prisidėjo prie pergalės. Žaidėja po mačo neslėpė, apie finalą – pagalvoja.

„Pagalvojame apie finalą ir tikrai norime ten būti. Atiduosime visas jėgas ir tada matysime, kaip seksis“, – kalbėjo gynėja.

Tačiau vilnietėms ant laurų užmigti nereikėtų, nes niekas neabejoja „Sūduvos“ patirtimi, o tokios žaidėjos kaip Iveta Šalkauskė ar Sandra Baliutavičiūtė gali iššauti būtent tada, kada labiausiai to reikia.

Marijampolietės taip pat gali sulaukti joms naudingų žinių, kad „Kibirkštis“ turės vertis be Vitos Gorobets, kuri gydosi raiščių patempimą ir gali nerungtyniauti dvi savaites. Nors šios žaidėjos indėlis ne visada būdavo ženklus, tačiau tokio svarbumo mače gali prireikti kiekvienos žaidėjos indėlio.

Žinoma, didelės įtakos tokiuose susitikimuose turi ir psichologiniai dalykai. Galima teigti, kad didesnį psichologinį spaudimą jaučia LMKL vicečempionė „Sūduva“, kuriai nepatekimas į finalą prilygtų nenusisekusiam sezonui. Ne paslaptis, kad dar prieš sezoną marijampolietės buvo laikomos vienomis iš realiausių pretendenčių pasipuošti aukso medaliais.

Ar „Kibirkšties“ merginoms pavyks pateikti dar vieną staigmeną ir prasibrauti į finalą, o galbūt „Sūduva“ įrodys savo patirtį – visi atsakymai tiesiogiai per DELFI TV nuo 18 valandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją