Stažuotės NCAA lygos komandose metu Lietuvos rinktinės vairininkas spėjo aplankyti Floridos, Duke'o ir Šiaurės Karolinos universitetus bei NBA rungtyniaujantį „Raptors“ klubą. Specialistas ne tik stebėjo šių ekipų treniruotes bei rungtynes, bet ir bendravo su dviem nacionalinės komandos kandidatais: L. Kleiza bei Floridos universiteto komandos gynėju Deividu Dulkiu.

„Pavyko įgyvendinti visą kelionės planą ir net daugiau“, – viešnage anapus Atlanto patenkintas buvo K. Kemzūra, radęs laiko susitikti ir su JAV gyvenančiais buvusiais krepšininkais iš Lietuvos Žydrūnu Ilgausku bei Mindaugu Timinsku.

– Kokių naujienų išgirdote iš L. Kleizos apie jo kelį? – pasiteiravome K. Kemzūros.

– NBA tvarkaraštis šį sezoną yra neįprastai intensyvus, rungtynės seka rungtynes, todėl treneriai normuoja Lino aikštėje praleidžiamas minutes. Pats Linas jaučiasi neblogai, tik jam truputį trūksta treniruočių, kad papildomai sutvirtintų koją. Paskutines rungtynes jis sužaidė išties gerai, rezultatyviai (į Hjustono „Rockets“ ekipos krepšį L. Kleiza įmetė 19 taškų – DELFI). Įvertinus tai, po kokios traumos Linas sugrįžo į aikštę, jis atrodo labai gerai.

– Ar gavote L. Kleizos pažadą vasarą atvykti į Lietuvos rinktinės treniruočių stovyklą?

– Jokių pažadų nė nenorėjau išgauti, bet apie rinktinę kalbėjome. Greičiausiai jo komanda nepateks į NBA atkrintamąsias varžybas, todėl Linas turės laiko ir pailsėti, ir sustiprinti koją. Tad jis yra pasiruošęs padėti rinktinei.

– Kokį įspūdį susidarėte apie jaunąjį D. Dulkį?

– Mačiau vienerias jo rungtynes su Duke'o komanda, kurios nesėkmingai susiklostė ir pačiam Deividui, ir visai jo ekipai. Manau, kad jie šiek tiek „perdegė“. Kita vertus, bendras įspūdis yra labai geras. Deividas – labai įdomus žaidėjas, užsispyręs ir atkakliai siekiantis tikslo. Tiek jis, tiek ir aš labai laukiame pirmųjų rinktinės stovyklų, kur bus galima iš arčiau jį patyrinėti. Kaip visi žinome, jis yra geras snaiperis, be to, Floridos universiteto komandoje jį visi labai vertina dar ir dėl patikimos gynybos bei atletiškumo.

– Viešėdamas Šiaurės Amerikoje sutikote ir daugiau senų pažįstamų?

– Taip, susitikau su Žydrūnu Ilgausku, kuris dabar dirba Klivlando „Cavaliers“ klubo žvalgu, stebi įdomius žaidėjus ir dažnai lankosi įvairiose rungtynėse. Svečiavausi ir pas Mindaugą Timinską. Taip pat norėčiau padėkoti Kanados lietuviams, kurie mane labai šiltai priėmė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją