Skelbiama, kad mainai neįvyko dėl „Nuggets“ stratego George‘o Karlo. Pranešama, kad treneris kreipėsi į klubo vadovus prašydamas neišmanyti L. Kleizos dėl jo universalumo.

Vis dėlto L. Kleiza negali būti ramus. „Nuggets“ klubas veikiausiai dar mėgins mainais įsigyti aukštaūgį žaidėją. Kaip vienas iš galimų mainų kandidatų ir toliau minimas apribotuoju laisvuoju agentu jau šią vasarą tapsiantis lietuvis.

Pats L. Kleiza išreiškė norą pasilikti Denveryje. Krepšininkas teigė, kad šioje komandoje norėtų rungtyniauti bent iki metų pabaigos. Lietuvos rinktinės žaidėjas taip pat leido suprasti, kad dėl savo tolimesnės ateities „Nuggets“ ekipoje užtikrintas nėra.

„Tikiuosi, kad liksiu komandoje bent iki metų pabaigos, – kalbėjo L. Kleiza. – Aš tikrai noriu čia pasilikti. Noriu rungtyniauti čia dar ilgai, esu dėkingas šiai organizacijai bei sirgaliams, tačiau tikrai nežinau, kaip viskas nutiks. Kai buvo iškeisti Marcusas Camby bei Allenas Iversonas, supratau, kad tvirtai ekipoje negaliu jaustis ir aš“.

Prasta L. Kleizos sezono pradžia ir buvo viena priežasčių, kodėl su žaidėju nebuvo pratęstas kontraktas. Visgi pastaruoju metu atletas rungtyniauja vis geriau.

„Fiziškai aš jaučiuosi geriau, negu sezono pradžioje, – dėstė lietuvis. – Turėjau keletą nesunkių traumų, tačiau dabar viskas susitvarkė. Tikiuosi, kad mano žaidimas nuo šiol tik gerės“.

L. Kleiza taip pat paaiškino, kodėl jo žaidimas dažnai būna nestabilus.

„Taip yra todėl, kad turiu žaisti skirtingose pozicijose. Vieną vakarą turiu rungtyniauti sunkiuoju kraštu, o kitą aš jau atakuojantis gynėjas. Turiu prisitaikyti prie skirtingų žaidimo schemų, tai tikrai nėra lengva“, – šnekėjo lietuvis.

Šį sezoną vilkėdamas „Nuggets“ marškinėlius L. Kleiza sužaidė 32 rungtynes iš kurių 4 pradėjo startiniame komandos penketuke. Per vidutiniškai 23 minutes žaidėjas pelnydavo po 9,7 taško bei atkovodavo po 3,9 kamuolio.