Kad ir kaip liūdna sakyti, Vilniaus komandai teliko tik didžiulė kančia.
Rūtenis Paulauskas
Absoliutus fiasko Europos taurėje, su Tomo Pačėso atvykimu susijęs laikinas komandos atsigavimas, pergalė Karaliaus Mindaugo taurėje bei krachas LKL pusfinalyje. Neabejotina, kad trenkti durimis ir iškeliauti poilsio – didžiausias „Lietuvos ryto“ komandos troškimas šį saulėtą pirmadienio rytą, tačiau taip lengvai išsiskirstyti nepavyks.

Sostinės komandos laukia dar bent viena vargo savaitė, pasiruošimas mačams ir rungtynės, kurios iš esmės „Lietuvos rytui“ nebeturi jokios prasmės. Kovoti dėl titulo burta komanda bus priversta žaisti dėl bronzos su „Juventus“ ekipa.

„Kad ir kaip liūdna sakyti, Vilniaus komandai teliko tik didžiulė kančia, – kalbėdamas su Krepšinis.lt situaciją apibūdino krepšinio ekspertas Rūtenis Palauskas, – Iš tikrųjų, aš net neįsivaizduoju, kaip reikės rasti papildomos motyvacijos, kaip važiuoti į Uteną. O jeigu dar ir pralaimės kokį kartą, sunku pagalvoti, kaip vilniečiai žais ilgą seriją. Aš neabejoju, kad šiandien „Lietuvos rytui“ kalbėti apie seriją dėl trečios vietos yra didesnė kančia nei prisiminti pralaimėjimą „Neptūnui“.

„Jeigu kas nors po fiasko Europos taurėje man būtų pasakęs, kad „Lietuvos rytas“ nekovos finale, aš nebūčiau nustebęs. Tačiau kai vilniečiai laimėjo Karaliaus Mindaugo taurę, visi vėl patikėjo, kad yra du aiškūs pretendentai į titulą – Kauno ir Vilniaus komandos. Ir visa tai, kas įvyko pusfinalyje tarp „Neptūno“ ir „Lietuvos ryto“, mane gerokai nustebino“, – pažymėjo krepšinio specialistas.

Anot R. Paulausko, koją pusfinalyje „Lietuvos rytui“ pakišo keletas dalykų, kurių išgyvendinti nepadėjo nei sezono metu T. Pačėso sudėtyje atliktos permainos, nei griežtos rankos politika. Tai – žaidėjų psichologinis nestabilumas ir lyderio nebuvimas.

„Būtų galima sakyti, kad paskutinio mačo baigtį (penktąsias serijos rungtynes „Neptūnui“ vilniečiai pralaimėjo 72:73, – aut. past.) nulėmė viena klaida, pražanga, ar atkovotas kamuolys, tačiau žvelgiant plačiau tai buvo užkoduota sistemingame komandos nestabilume. Tai nebuvo į viršų kylanti komanda.

Jai buvo užkrauta per daug atsakomybės su vidutinio lygio žaidėjais. Juos elementariai slėgė per didelė įtampa, su kuria nebuvo susitvarkyta. Jie tam tiesiog nebuvo pajėgūs, nesitikėjo tokio klaipėdiečių pasipriešinimo ir sulūžo, – pažymėjo R. Paulauskas. – Reikia pripažinti ir tai, kad „Neptūnas“ vilniečiams buvo labai neparanki komanda. Visų pirma, įžaidėjų grandyje varžovai buvo akivaizdžiai geresni. Vilniečiai nerado lyderio, o „Neptūnas“ turėjo tokį žmogų, kuriuo galėjo remtis. Tai – Danielis Ewingas, iš esmės ir tapęs klaipėdiečių pergalės kalviu“.

Rūtenis Paulauskas

Visgi po pergalės Vilniuje „Neptūno“ treneris Dainius Adomaitis pažymėjo, kad jo auklėtiniai nugalėjo stipresnę komandą. Anot R. Paulausko, su šiuo teiginiu ginčytis sunku.

„Nominaliai žiūrint į pavardes galima pasakyti, kad Vilniaus komandoje stipresni žmonės. Nors biudžetai ir neskelbiami viešai, akivaizdu, kad sostinės komanda pinigų turi daugiau, gali sau leisti stiprintis ir keisti žmones sezono metu. Visgi reikia pripažinti, kad nuo „Lietuvos ryto“ sėkmė šiek tiek nusisuko – sporte meilė gali tapti neapykanta po vieno metimo. Jeigu paskutinis mačas būtų susiklostęs kiek kitaip, galbūt šiandien kalbėtume, kad T. Pačėsas parinko nuostabius žaidėjus, kurie atvedė komandą į finalą“, – pažymėjo jis.

Visos rungtynės pusfinalyje buvo įtemptos, tačiau pačiai lygai būtų buvę kur kas geriau, jei „Lietuvos rytas“ žengtų į finalą.
Rūtenis Paulauskas
Anot R. Paulausko, „Neptūno“ pergalė pusfinalyje turi dvi medalio puses. Iš vienos pusės tai yra puiki sėkmės istorija, iš kitos – nemenkas smūgis pačiam LKL čempionatui.

„Neabejoju, kad LKL vadovai turėjo labai džiaugtis tokia permaininga pusfinalio serija. Visos rungtynės pusfinalyje buvo įtemptos, tačiau pačiai lygai būtų buvę kur kas geriau, jei „Lietuvos rytas“ žengtų į finalą. Tada lauktų dar 7 įdomios rungtynės, kurios kaustytų dėmesį. Visgi finalas „Žalgiris“ – „Lietuvos rytas“ būtų tai, ko visi laukė, o LKL po čempionato galėtų konstatuoti, kad pasiekė maksimumą. O dabar tas susidomėjimas vienaip ar kitaip sumažės. Dar prastesnis dalykas – rungtynės dėl trečiosios vietos. Ten tikrai būtų buvusi intriga, o dabar viskas verčiasi aukštyn kojomis. Abejoju, kad kas nors „Juventus“ stovykloje džiaugiasi tokia pusfinalio pabaiga“, – konstatavo pats „Lietuvos ryte“ kadaise dirbęs treneris.

Anot R. Paulausko, „Neptūnas“ – kovinga komanda, tačiau ilgoje finalo serijoje „Žalgiriui“ ji prilygti neįstengs.

„Neptūnui“ pusfinalio serija turėjo kainuoti labai daug jėgų, tačiau matant, kaip klaipėdiečiai keitė savo žaidėjus ir kaip greitai atsigaudavo per poilsio dienas, galima tikėtis, kad kova bus ir finale. Namuose bent vieną kartą „Neptūnas“ tikrai turėtų laimėti, tačiau bendroje serijoje žalgiriečiai yra akivaizdūs favoritai.

„Neptūnui“ dabar yra galimybė mėgautis buvimu finale, žaisti atsipalaidavus, žaisti gražiai. Jie savo darbą jau yra padarę ir liko tik gražus sezono akordas. Kad ir kaip viskas finišuotų, „Neptūnas“ šį sezoną jau galės vertinti kaip puikų, ko tikrai negalima pasakyti apie „Lietuvos rytą“, – pažymėjo jis.

Didysis LKL finalas, kuriame bus kovojama iki keturių pergalių, startuos trečiadienį Kaune. Tuo metu mažasis LKL finalas, kuriame „Lietuvos rytas“ ir „Juventus“ kausis iki trijų pergalių, ketvirtadienį prasidės Vilniuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (287)