„Vytautas“ šventė 13-ą pergalę šį LKL sezoną, o „Nevėžis“ patyrė jau 19-ą nesėkmę.

Nugalėtojams po 24 taškus pelnė Tomas Delininkaitis ir Saulius Kulvietis, 23 įmetė Artūras Valeika, 14 – Vytenis Lipkevičius, 8 – Paulius Ivanauskas, 2 – Remgimantas Miniotas, o 1 – Domantas Šeškus. Tadas Klimavičius ir Martynas Linkevičius nepasižymėjo.

Aikštės šeimininkų gretose išsiskyrė Jermaine'as Love'as ir Paulius Petrilevičius (po 22 tšk.), Vaidotas Volkus (14 tšk.), Ivanas Smiljaničius (10 tšk.), Toni Prostranas ir Karolis Petrukonis (po 8 tšk.) ir Ignas Vaitkus (3 tšk.). Daiquanas Johnny Walkeris taškų nesurinko.

Rezultatas:

„Nevėžis“ (5/19) – „Vytautas“ (13/11) – 87:96 (20:20, 23:26, 19:25, 25:25).

Lygi kova. Abi komandos rungtynes pradėjo lygiai ir po pirmų 3 su puse minutės rezultatas buvo lygus (9:9). Regimanto Minioto dvitaškis kėlinio pabaigo dar kartą išlygino rezultatą – 20:20.

Mūšis. Kieta kova tęsėsi ir antrame kėlinyje, kai komandos keitėsi rezultatyviomis atakomis, o po Jermaine’o Love’o taiklių baudos metimų ketvirčio viduryje švieslentėje vėl degė lygybė (33:33). Prieš ilgąją pertrauką sėkmingiau sužaidęs „Vytautas“ įgavo 3 taškų pranašumą – 43:46.

10. Saulius Kulvietis trečio kėlinio pabaigoje smeigė du tritaškius iš eilės ir svečiai pirmą kartą įgavo dviženklį pranašumą (60:70).

Intriga. Trečią kėlinį taškais baigė „Nevėžis“, taip neleisdamas varžovams pabėgti ir išlaikydamas intrigą – 62:71.

Skylė suolelyje. „Vytautui“ labai trūko atsarginių žaidėjų indėlio. Įpusėjus ketvirtam kėliniui prieniškių „suolelis“ buvo pelnęs vos 3 taškus. Tuo tarpu „Nevėžis“ sulaukė daug didesnės paramos – 22 taškai.

Trauma. Ketvirtame kėlinyje po varžovų krepšiu nukritęs „Vytauto“ gynėjas Paulius Ivanauskas sunkiai pakilo nuo parketo ir padedamas komandos draugų buvo priverstas palikti aikštelę.

Diskvalifikacija. Pradėjus virti aistroms rungtynių pabaigoje antrą techninę pražangą gavo prieniškių strategas Virginijus Šeškus, kuris buvo priverstas palikti savo auklėtinius ir iškeliauti į rūbinę.

Klaidos. Abi komandos dalijo kamuolius viena kitai į kairę ir į dešinę – „Nevėžis“ suklydo 22, o „Vytautas“ – 19 kartų.

Didysis trejetas. „Vytauto“ komandą į priekį tempė trys žaidėjai – Tomas Delininkaitis, Artūras Valeika ir Saulius Kulvietis. Visi šie trys krepšininkai kartu pelnė net 71 tašką.

„Vytautas“ (13 pergalių ir 11 pralaimėjimų) turnyro lentelėje užima penktą vietą, o „Nevėžis“ (5/19) lieka devintas.