Fantastišku atletiškumu apdovanotas 24 metų 195 cm ūgio „Valmiera“ puolėjas atsispyręs nuo žemės gali galva siekti į standartinį 3 m 5 cm aukštį iškelto krepšio lanką, krauna iš viršaus ore prakišdamas kamuolį tarp kojų, per nugarą, ar skrajoja per motociklus ir šalia krepšio išrikiuotus žmones.

K. Dargaisas laimėjo keturis Latvijos čempionato dėjimų konkursus, triumfavo FIBA rengiamuose dėjimų konkursuose Katare, Filipinuose ir Kopenhagoje, būdamas 21-erių buvo neprilygstamas Estijoje, o prieš dvejus metus nugalėjo ir specialiame konkurse Maskvoje.

Puolėjas ne tik efektingai skrajoja virš lanko, bet ir naudingai rungtyniauja Valmieros komandoje, Latvijoje pelnydamas vidutiniškai 9,4 taško ir atkovodamas 4,8 atšokusio kamuolio.

Vis dėlto K. Dargaisas turės gerokai paprakaituoti, kad į gausią savo trofėjų lentyną įsidėtų ir BEKO-LKL „Oro karaliaus“ titulą. Jį gina neįtikėtinomis fizinėmis savybėmis išsiskiriantis 24 metų 193 cm ūgio Vilniaus „Lietuvos ryto“ puolėjas Travisas Leslie.

„Jei atvirai, visiškai nesiruošiau dėjimų konkursui praėjusiais metais. Tiesiog improvizavau. Tačiau šiemet tikrai rimtai ruošiuosi ir nustebinsiu visus susirinkusius. Dėjimai bus dar įdomesni ir tikiuosi laimėti dar kartą“, – zvaigzdziudiena.lt tikino BEKO-LKL „Oro karalius“.

Šių metų konkurse dalyvaus ir dar vienas šio konkurso laureatas – Šarūnas Beniušis. 2013 metais Šiauliuose vykusioje „Žvaigždžių dienoje“ puolėjas nušluostė nosis kur kas labiau patyrusiems varžovams ir iškovojo „Oro karaliaus“ titulą. Jauniausias konkurso dalyvis finale nugalėjo Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ekipos vidurio puolėją Yanci Gatesą.

Dėl geriausio vardo rungsis ir „Nevėžio“ gynėjas Marcusas Monroe. 26 metų 188 cm ūgio krepšininkas per rungtynes dažnai džiugina sirgalius efektingais dėjimais ir yra vienas rimčiausių pretendentų į nugalėtojo titulą.

Įspūdingą reginį pademonstruoti pasiryžęs „Šiaulių“ puolėjas Jeffery Allenas. 201 cm ūgio 28 metų amerikietis prie Saulės miesto komandos prisijungė tik sausio mėnesį, tačiau varžovus baudžia galingais dėjimais ir yra pasiruošęs nustebinti „Siemens“ arenoje susirinkusius žiūrovus.

„Žalgirio“ ekipai šiame konkurse atstovaus ir savo šuolio galimybes demonstruos Tomas Dimša, kuris analogiškame konkurse dalyvavo ir praėjusiais metais, tačiau į finalą nepateko. Šiais metais jaunasis puolėjas rimtai ruošiasi konkursui ir viliasi jog pavyks iškovoti prestižinį titulą.

BEKO-LKL „Oro karaliaus“ konkursas vyks dviem etapais. Pirmajame visi krepšininkai atliks po du dėjimus, o finale varžysis du geriausiai pasirodę krepšininkai. Finale šokliausi dalyviai atliks po tris dėjimus, o įgyvendinti savo sumanymą krepšininkai turės 60 sekundžių.

Didžiausia krepšinio šventė Lietuvoje, vienijanti geriausius LKL krepšininkus ir trenerius po 8 metų pertraukos grįžta į Vilnių. „Siemens“ arenoje spindės ryškiausios LKL žvaigždės, susirinks geriausi lygos treneriai, sporto, verslo bei pramogų pasaulio atstovai. Sirgaliai išvys snaiperio, oro karaliaus ir trenerių karavano konkursus, įspūdingą muzikos ir šviesų šou.

„BEKO-LKL Žvaigždžių dienoje“ šalies krepšinio aistruolius privers išsižioti fantastiškų elektroninių šokių asai iš Ukrainos „Light Balance“. Visų į areną susirinkusių žiūrovų laukia prizai, staigmenos ir netikėtumai. Autografus sirgaliai galės rinkti ant naujųjų BEKO-LKL žaidėjų kortelių.