LKF pasiūlė, kad Šiauliuose būtų steigiama regioninė krepšinio akademija, kuri sudarytų piramidę su stipriausiu miesto klubu.

„Norėtume, kad savivalda krepšiniui skirtų daugiau dėmesio. Šiauliuose dirba nemažai trenerių, tačiau krepšinio treniruotes lanko tik apie 350 vaikų. Kaune bet kuri privati krepšinio mokykla turi kur kas daugiau sportuojančių vaikų, nors su jais dirba mažesnis trenerių skaičius. Manome, kad šioje vietoje būtų galima dirbti produktyviau“, — teigė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Pastabas, kad miesto sporto mokykloms trūksta efektyvumo bei kokybės išsakė ir „Šiaulių“ direktorius Adomas Klimavičius bei vyriausiasis treneris Antanas Sireika. Anksčiau vien Lietuvos krepšininkais vertęsis klubas pastaraisiais metais yra priverstas į pagalbą kviestis legionierius.

„Būtų puiku, jeigu akademija sudarytų piramidę su „Šiaulių“ klubu. Tuomet komanda galėtų atidžiai stebėti jos veiklą ir pritraukti jaunų talentų, — pastebėjo M. Balčiūnas. — Lietuvos jaunimo rinktinėse pastaruoju metu vis mažėja šiauliečių, todėl įžvelgiame pavojaus signalus.“

LKF vadovai pastaruoju metu apie regionuose esančias problemas ir galimus jų sprendimo būdus kalbėjosi su Panevėžio, Klaipėdos ir Alytaus miestų atstovais. Be to, regionuose lankosi ir 2011-ųjų pabaigoje įsteigtos LKF Garbės tarybos nariai.