Primename, kad penktadienį „Rūdupis“ 67:68 nusileido Pasvalio „Pieno žvaigždėms“, o „Kėdainiai-Triobet“ 73:87 pralaimėjo Kauno „Žalgiriui“.

Rungtynių eiga:

Rungtynes pakiliau pradėjo „Kėdainiai-Triobet“ krepšininkai, kurie po Egidijaus Dimšos dvitaškio pirmavo 6:2, o vėliau po Davido McClure'o, to paties E. Dimšos ir Vido Ginevičiaus išpuolių įgijo jau dviženklę persvarą - 14:4. Ketvirtį dviem taškais užbaigė Andrius Mažutis, bet komandas vis tiek skyrė devyni taškai - 10:19.

Vaizdas aikštelėje nesikeitė ir antrame ketvirtyje: visą laiką žingsniu priekyje buvo Kėdainių atstovai - po Aurimo Adomaičio dvitaškio jau 23:10, o po dviejų iš eilės V. Ginevičio tolimų šūvių - 35:18. Tiesa, iki didžiosios pertraukos „Rūdupiui“ pavyko bent šiek tiek priartėti, nes penkis taškus per dvi atakas pelnė Gintaras Kadžiulis - 25:39.

Trečiame kėlinyje Prienų krepšininkai toliau mėgino vytis savo varžovus ir, nors nelengvai, bet jiems tai po truputį sekėsi. Iš pradžių „Kėdainiai-Triobet“ po dar vieno taiklaus E. Dimšos metimo buvo vėl nutolę - 46:29, tačiau tada iniciatyvos ėmėsi G. Kadžiulis. Po aštuonių jo taškų ir dviejų realizuotų A. Mažučio baudų „Rūdupis“ spurtavo 10:0 ir atsiliko jau tik penkiais taškais - 43:48.

Nors lemiamame kėlinyje „Rūdupis“ pagaliau išlygino rezultatą - 52:52 (likus žaisti 6 min.), varžovų vijimuisi išeikvotos jėgos Prienų žaidėjams atsiliepė rungtynių pabaigoje. „Kėdainiai-Triobet“ vėl atitrūko septyniais taškais (63:56, likus 1 min.) ir pergalingai užbaigė dvikovą - 69:65.

„Kėdainiai-Triobet“: Vidas Ginevičius (3/5 tritaškiai) ir Davidas McClure'as po 15, Egidijus Dimša 14, Vytautas Šulskis 11, Vytenis Jasikevičius 8 taškai (0/5 tritaškiai).

„Rūdupis“: Gintaras Kadžiulis 21 (3/6 tritaškiai), Artūras Milaknis 9, Povilas Butkevičius 8 (10 atk. kam.), Adas Juškevičius ir Edgaras Želionis po 7 taškus.

„Kėdainiai Triobet“ strategas: mes labiau troškome pergalės

Po rungtynių Kėdainių ekipos treneris Gediminas Petrauskas buvo įsitikinęs, kad jo auklėtiniai labiau norėjo pergalės. Tuo tarpu „Rūdupio“ atstovai teigė, kad šeštadienio rungtynėse jautė nuovargį po sunkios pusfinalio dvikovos.

„Rūdupis“ penktadienį po atkaklios kovos 67:68 nusileido Pasvalio „Pieno žvaigždėms“. Prieniškiai teigė, kad nespėjo atsigauti po itin sunkios dvikovos.

„Pirmoje rungtynių pusėje matėsi vakarykščio pralaimėjimo pasekmės – negalėjome pagauti žaidimo ritmo. Taip pat, matyt, nebuvome tinkamai psichologiškai pasiruošę. Ir man pačiam buvo sunku pasiruošti rungtynėms. Antrojoje rungtynių pusėje vaizdas pasikeitė, ėmėme kibiai gintis ir turėjome šansą laimėti, tačiau lemiamu momentu nepataikėme svarbių tritaškių. Būtume pataikę – viskas galėjo baigtis kitaip“, - teigė rezultatyviausias „Rūdupio“ žaidėjas Gintaras Kadžiulis.

„Atsibudome trečio kėlinio pabaigoje. Vakar buvo labai skaudus pralaimėjimas tiek man, tiek žaidėjams. Tačiau taip žaisti, kai mes žaidėme pirmoje rungtynių pusėje – negalima. Aš ir per pertrauką savo žaidėjams pasakiau, kad taip žaisti gėda. Vėliau atsigavome, tačiau jau buvo vėlu.

Turime vidinių problemų, kurias atskleidė šis turnyras. Reikia jas spręsti. Po pralaimėjimo pusfinalyje prasidėjo žaidėjų priekaištai vieni kitiems – tokios problemos ir pasimato po pralaimėjimų. Galiu pasakyti tiek, kad į finalinį turnyrą atvažiavome nepasiruošę“, - spaudos konferencijoje teigė „Rūdupio“ strategas Virginijus Šeškus.

Tuo tarpu kėdainiečiai džiaugėsi, kad pavyko išlaikyti persvarą lemiamu momentu, kad „Rūdupis“ sumažino atsilikimą.

„Smagu pagaliau kažką laimėti. Visi iki vieno kovėmės – pagaliau laimėjome Kėdainiams medalį. Žinojome, kad 14 taškų šiuolaikiniame krepšinyje nėra daug ir žinojome, kad Prienai kabinsis iš paskutiniųjų. Džiaugiuosi, kad viskas gerai baigėsi“, - teigė Kėdainių ekipos įžaidėjas Vidas Ginevičius, mažajame finale pelnęs 15 taškų.

„Šiandien buvo tikrai sunkus momentas, kai Prienų ekipa prisivijo, tačiau turbūt mes labiau norėjome pergalės ir ją pasiekėme. Į aikštę išėjome su dideliu noru, su dideliu užsidegimu. Du pirmus kėlinius žaidėme puikiai, tačiau vėliau Prienų krepšininkai pagerino gynybą ir sumažino atsilikimą. Ačiū Dievui, kad pavyko persvarą išlaikyti“, - KK „Kėdainiai Triobet“ vyr. treneris Gediminas Petrauskas.

* * *

Didžiojo finalo tarp „Žalgirio“ ir „Pieno žvaigždžių“ pradžia - 21 val. Jį galėsite tiesiogiai stebėti portale DELFI.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)