„Dauguma klausimų buvo susiję su LKF ataskaitine-rinkimine konferencija. Tai – konferencijos darbotvarkė, prezidento rinkimų reglamentas, siūlomi įstatų pakeitimai, licencijavimas. Buvo ir karštesnių klausimų – dėl galimų FIBA sankcijų ir užsieniečių teisėjų Lietuvos čempionato rungtynėse”, – apibendrino daugiau nei dvi valandas trukusį posėdį LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

LKF VK nariams buvo pateiktos metinio audito išvados. Jos, pasak auditorių, yra teigiamos, federacijos veikla – vis efektyvesnė.

Bendru sutarimu buvo patvirtintos ne tik audito išvados, bet ir LKF ataskaitinės-rinkiminės konferencijos reglamentas bei darbotvarkės, balso teisę turinčių narių sąrašas, LKF prezidento rinkimų reglamentas.

Taip pat bendru susitarimu nutarta pateikti konferencijai tvirtinti licencijavimo sistemą. Tuo metu LKF strategija konferencijai bus pateikta su rekomenduotais LKF VK pakeitimais.

Su licencijavimu susiję LKF įstatų pakeitimai taip pat bus tvirtinami LKF metinėje konferencijoje.

LKF VK posėdyje buvo aptartas ir LKF etikos ir drausmės kodeksas, jo pakeitimai, bendru susitarimu patvirtinta tos pačios sudėties LKF etikos, drausmės ir apeliacinė komisija ir sutartų varžybų tyrimo taisyklės.

Daugiausia diskusijų sukėlė einamieji klausimai, tarp kurių buvo santykių su FIBA aptarimas ir balsavimas dėl užsieniečių teisėjavimo Lietuvos krepšinio lygos pusfinaliuose ir finaluose.

M. Špokas papasakojo LKF VK nariams apie esamą padėtį, naują FIBA generalinio sekretoriaus Patricko Baumanno laišką ir telefoninę konferenciją, įvykusią prieš pat LKF VK posėdį.

„Ant kortos pastatyta ne tik Lietuvos vyrų rinktinė, bet ir visa Lietuvos krepšinio piramidė, visa sistema. Susidarius tokiai padėčiai iškilo reali sankcijų grėsmė, jei kuris nors Lietuvos klubas pasirinks Eurolygos organizuojamą Europos taurės turnyrą, sudarys sutartį ir jame žais. Padarėme viską, kad išgelbėtume Lietuvos krepšinį nuo prarajos. Praėjusį šeštadienį FIBA aiškiai pasakė, kad palaiko „FIBA Europe” sprendimus, pagal kuriuos rinktinės gali būti šalinamos jau iš ateinančių Olimpinių žaidynių”, – sakė M. Špokas.

Prieš pat LKF VK posėdį telefonu buvo šnekamasi su FIBA atstovais ir teisininkais. Prieš tai LKF gavo P. Baumanno laišką, kuriuo pabrėžiami „FIBA Europe” įgaliojimai stabdyti rinktinių dalyvavimą ne tik Europos, bet ir pasaulinėse bei olimpinėse varžybose.

„FIBA įdėmiai stebi padėtį Lietuvoje, analizuoja Lietuvos žiniasklaidos pranešimus, kurie jiems sukėlė įtarimų, kad mes imamės kažkokių manevrų. Patikinome, kad mūsų pozicija, pateikta balandžio 20 d. išsiųstame rašte, nesikeičia, ir federacija priklauso FIBA bei laikosi šios organizacijos taisyklių.

Taip pat nekeičiama nuostata, patvirtinta balandžio 20 d. LKF VK dėl klubinių komandų dalyvavimo Europos taurės turnyre („Eurocup”). Pagal ją bet kuri Lietuvos komanda, kuri dalyvaus tame turnyre, bus suspenduota visuose varžybose, organizuojamose pagal LKF įstatus. Dar nusiųsime LKF įstatų skyrių, pagal kurį LKF turi vienintelio oficialių Lietuvos krepšinio varžybų organizatoriaus, vykdytojo, koordinatoriaus teises ir atsakinga už šios pareigos įgyvendinimą. Manome, kad to pakaks išsaugoti Lietuvos krepšininkų dalyvavimą Olimpinėse žaidynėse bei kituose FIBA organizuojamuose suaugusiųjų ir jaunimo turnyruose”, – sakė M. Špokas.

Ateinantį šeštadienį Miunchene bus įvertinti 14 FIBA perspėtų federacijų paaiškinimai ir greičiausiai balsuojama dėl sankcijų.

LKF VK nariai taip pat balsavo dėl LKL kreipimosi į LKF „Dėl sprendimo priėmimo leisti LKL kviesti krepšinio teisėjus iš užsienio nacionalinių krepšinio federacijų teisėjauti LKL 2015—2016 m. čempionato pusfinalio ir finalo rungtynėse. Didžiąja balsų dauguma nutarta teisėjų iš užsienio nekviesti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (172)