„Teisėsauga ikiteisminį tyrimą pradėjo ne dėl LKF, bet dėl konkrečių žmonių – visų pirma, LKF jau nebedirbančio generalinio sekretoriaus – veiksmų. Federacija neturi žinių apie STT tiriamus veiksmus. Dabartinė federacijos vadovybė neturi nieko bendro su tiriama situacija. Federacijai nebuvo pateikti jokie paaiškinimai, kodėl įtariami dabar pareikšti ir jai, kaip juridiniam asmeniui. Todėl pateikti daugiau komentarų šiuo metu federacija tiesiog neturi galimybės“, – tikino LKF atstovai.

„Pareigūnai federacijai nepagrįstai nori taikyti atsakomybę už konkrečių jos darbuotojų, įskaitant ir jau nebedirbančius, veiksmus. Federacija, kaip juridinis asmuo, gali būti baudžiama tik tuo atveju, jei būtų įrodyta, kad jos buvę vadovai iš tiesų padarė nusikaltimą, o iš to nusikaltimo naudą gavo ne tik vadovai, bet ir pati federacija. Neturime duomenų, kad LKF būtų gavusi kokios nors naudos iš teisėsaugos tiriamų buvusių jos darbuotojų veiksmų. Tokių duomenų nepateikė ir ikiteisminį tyrimą atliekantys pareigūnai“, – teigė LKF interesus ginančios advokatų kontoros „Valiūnas Ellex“ teisininkas Julius Zaleskis.

Primename, kad įtarimus LKF nuspręsta pareikšti todėl, kad šios federacijos naudai buvo panaudota dalis galimai apgaule iš Panevėžio miesto savivaldybės biudžeto užvaldytų 2 mln. 735 tūkst. litų (beveik 793 tūkst. eurų).

Pirmadienį vienam iš įtariamųjų, buvusiam LKF generaliniam sekretoriui Mindaugui Balčiūnui, įteikti galutiniai įtarimai dėl sukčiavimo, piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, dokumentų klastojimo ir apgaulingo apskaitos tvarkymo. Šiame ikiteisminiame tyrime įtarimai taip pat pareikšti ir kitiems LKF darbuotojams, buvusiam Panevėžio miesto merui Vitalijui Satkevičiui, buvusiam mero padėjėjui Dariui Simėnui ir dviem savivaldybės tarnautojams.

STT Panevėžio valdybos pareigūnai šį ikiteisminį tyrimą pradėjo 2012 metų gegužės mėnesį. Pareigūnus sudomino 2010 metais tarp Panevėžio miesto savivaldybės ir Lietuvos krepšinio federacijos pasirašyta daugiau kaip 2,5 mln. litų vertės sutartis dėl 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionato varžybų organizavimo, krepšinio populiarinimo ir plėtros mieste programos įgyvendinimo paslaugos pirkimo.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius. Ikiteisminį tyrimą, kurio medžiagą sudaro daugiau nei 50 tomų, ketinama netrukus baigti. Pareiškus galutinius įtarimus, įtariamiesiems bus skirtas laikas susipažinti su bylos medžiaga, o po to bus priimtas procesinis sprendimas dėl bylos perdavimo į teismą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)