Druskininkai prisideda prie įvairių žurnalistų sporto renginių, tarp jų ir tarptautinio žurnalistų futbolo turnyro. Šįmet atsirado galimybė išmėginti visiškai naują sporto kompleksą ir pagerinti sąlygas čempionato dalyviams“, - sako čempionatą organizuojančio Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) sporto klubo „Press'as“ pirmininkas Tautvydas Vencevičius.

Aštuonios komandos iš visos Lietuvos, suskirstytos į dvi „Akvilės“ ir „Vytauto“ grupes, kovos dėl bendrovės „Orakulas“ įsteigto pagrindinio prizo. Praėjusius du kartus iš eilės čempionais tapo Kauno žurnalistai.

Lietuvos žurnalistų krepšinio čempionate Druskininkuose žais 8 komandos: Press'as, Kaunas, Panevėžys, LRT, Lietuvos rytas, DELFI, 15min.lt ir LNK.

Čempionatas vyks dviejose aikštėse. Geriausios dvi grupės komandos pateks į pusfinalius. Varžybos prasidės 12 val. Geriausiems krepšininkams bus įteikti ir specialūs Lietuvos krepšinio federacijos prizai.

Pernai antrus metus iš eilės čempionate triumfavo Kauno žurnalistai. Jie finale tik po pratęsimo įveikė Panevėžio žurnalistų komandą. Pratęsimo pabaigoje panevėžiečiai pirmavo dviem taškais, tačiau iki finalo sirenos likus 4 sekundėms, taiklus tolimas Martyno Asakavičiaus metimas išplėšė pergalę kauniečiams minimalia persvara 38:37.

Bronzos medalius iškovojo turnyro organizatorius – Lietuvos žurnalistų sąjungos sporto žurnalistų klubas Press‘as.

LŽS vienija daugiau nei tūkstantį profesionalių Lietuvos žurnalistų. 2005 metais įkurtas LŽS sporto žurnalistų klubas Press'as taip pat rengia Lietuvos žurnalistų futbolo čempionatą ir kasmetinį tarptautinį žurnalistų futbolo turnyrą. Lietuvos žurnalistų krepšinio čempionatas iš dalies finansuojamas Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondo lėšomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją