„Pirmiausia, norėčiau padėkoti „FC Barcelona“ klubui, jo administracijai ir treneriams, už galimybę tobulėti praėjusio sezono metu ir leidimą išvykti. Nebuvau patenkintas progresu, todėl norėjau pokyčių. Esu laimingas persikėlęs į Seviliją, kur man sudarytos pačios geriausios sąlygos siekiant užsibrėžtų tikslų“, – savo mintimis dalijosi vienas talentingiausių savo kartos jaunųjų Lietuvos krepšininkų.

Liepos mėnesį Ispanijoje Tomas Balčiūnas su Lietuvos septyniolikmečių rinktine laimėjo bronzos medalius, o rugpjūčio mėnesį su savo bendraamžiais iškovojo Europos čempionato sidabrą. Lenkijoje vykusiame jaunučių čempionate puolėjas pelnė po 12,3 taško, atkovojo po 9,9 kamuolio ir rinko po 16,1 naudingumo balo.

Tiek pasaulio, tiek ir Europos čempionatuose lemiamose rungtynėse Lietuva kovėsi prieš Ispaniją. 2015 metų rugpjūčio mėnesį vykusiame Europos jaunučių krepšinio čempionate Kaune puolėjas taip pat iškovojo antrą vietą.

Prieš išvykdamas į „FC Barcelona“ dvejus metus Tomas Balčiūnas treniruotes lankė „Sabonio krepšinio centre“, iš kurio ne kartą buvo skolinamas Madrido „Real“ bendraamžių komandai, laimėjęs Ispanijos taurę bei tapęs naudingiausiu turnyro žaidėju. Į Kauną atvyko iš gimtojo Kupiškio, kuriame pirmą kartą miestelio krepšinio istorijoje atvedė komandą į aukščiausiąjį moksleivių krepšinio lygos divizioną.

Prieš Tomui persikeliant į „Sabonio krepšinio centrą“, bendraamžių komanda buvo ties iškritimo iš aukščiausiojo diviziono riba. Prisijungus kupiškiečiui, laimėjo tiek 2013-2014, tiek ir 2014-2015 sezonus. 2014-2015 sezone jaunasis puolėjas tapo daugiausia kamuolių atkovojusiu (vid. po 20,64) ir naudingiausiu visų amžiaus grupių moksleivių krepšinio lygos krepšininku vidutiniškai per rungtynes rinkdamas po 35,23 naudingumo balo.

Tomui taip pat priklauso Lietuvos atkovotų kamuolių rekordas – net 40 atkovotų kamuolių 2012-2013 m. sezone išvykos rungtynėse prieš Alytaus komandą.

„Džiaugiamės Tomui suteikta galimybe tobulėti krepšinio struktūroje, sėkmingai paruošusioje ir išugdžiusioje tokius krepšininkus kaip Kristaps Porzingis, Juanas Hernangomezas, Tomašas Satoransky ir kitus. „Barcelonai“ papildžius Tomo poziciją naujais krepšininkais, nusprendėme persikelti ten, kur buvo pasiūlyta galimybė žaisti lengvojo krašto puolėjo pozicijoje“, – sprendimo privalumus įvardino žaidėjui atstovaujančios krepšinio agentūros „East Players“ vadovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)