Jau sekmadienį Dainiaus Adomaičio vadovaujami studentai išskrenda į Kiniją, kur žais kelis mačus. Vėliau Lietuvos studentų rinktinė iš Kinijos keliaus į Pietų Korėją, kur liepos 4-13 dienomis dalyvaus Universiadoje.

„Atlikome kryptingą darbą, turime visus atsakymus, esame pasirengę žaisti rungtynių maratoną. Šios dienos rungtynėmis esu patenkintas dėl mūsų gynybos“, – po rungtynių sakė Lietuvos studentų rinktinės treneris Dainius Adomaitis.

Rezultatyviausiai iš lietuvių žaidė Rokas Giedraitis, per 16 minučių pelnęs 18 taškų (6/9 dvitaškių, 2/3 tritaškių). Latvijos ekipoje daugiausia įmetė Kristapas Gluditis – 12 taškų.

„Nežinau, ar galima sakyti, jog varžovai ne patys stipriausi. Manau, jie tiesiog neatskleidė visų kortų. Mes žiūrėjome savo žaidimą – gynybą, puolimą. Norime žaidimą patobulinti kaip įmanoma geriau. Buvo gražių epizodų, sužaidėme kaip komanda. Tai ir džiugina labiausiai“, – sakė Lietuvos studentų rinktinės puolėjas Edgaras Ulanovas, pelnęs 9 taškus.

Lietuvos U20 merginų rinktinė pralaimėjo Turkijai

Europos B diviziono čempionatui besirengianti Lietuvos dvidešimtmečių (U20) merginų rinktinė Turkijoje šeštadienį žaidė dar vienas kontrolines rungtynes su A divizione rungtyniaujančiomis bendraamžėmis. Lietuvės po atkaklios kovos nusileido šeimininkėms 63:67 (16:17, 17:26, 13:13, 17:11).

Šių rungtynių išvakarėse Lietuvos U20 merginos paskutinę sekundę 56:57 pralaimėjo dramatišką kovą taip pat A divizione žaidžiančioms ispanėms.

Šeštadienį rungtynės su turkėmis taip pat klostėsi atkakliai. Nepaisydamos turkių persvaros, lietuvės paskutiniame ketvirtyje surengė spurtą 9:0 ir priartėjo prie varžovių 61:65. Tačiau pergalės pasiekti lietuvėms nepavyko.

Rezultatyviausiai iš lietuvių rungtyniavo po dviejų traumų atsigavusi Dalia Belickaitė, kuri pelnė 19 taškų (5/10 dvitaškių, 1/3 tritaškių, 6/10 baudų metimų).

Sekmadienį Lietuvos dvidešimtmetės žais su Ukrainos bendraamžėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją