LEU komanda žaidė nepagrindinės sudėties - dėl įvairių priežasčių komandai padėti galėjo tik du Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) I vaikinų grupės LEU komandos žaidėjai: Algirdas Palaima ir Egidijus Mockevičius. Pastarasis rungtyniavo po 3 mėnesių pertraukos, kadangį ilgą laiką gydėsi nugaros traumą. Visi kiti žaidėjai - iš LSKL II vaikinų grupės LEU komandos.

Nepaisant to lietuvaičiai prieš rusus du kėlinius pirmavo - į didžiąją pertrauką iškeliavo turėdami 3 taškų pranašumą - 41:38, o vėliau dvikova buvo itin įtempta, tik pačioje rungtynių pabaigoje LEU žaidėjai jau pritrūko jėgų ir turėjo pripažinti svečių ekipos pranašumą.

Lietuvaičių ekipą nuolat vedė Egidijus Mockevičius. Jis iš viso pelnė net 27 taškus. Deja, jo solidaus indėlio pergalei nepakako. LEU komandoje dar išsiskyrė Algirdas Palaima, surinkęs 16 taškų, Ignas Sinkevičius pridėjo 14 taškų.

Nugalėtojų gretose nesulaikomas buvo 24 taškus surinkęs Koščejevas.

„Dėl čempionatų ir kitų priežasčių komandos neišleido gerų žaidėjų, tad žaidėme antros sudėties. Jei būtų žaidę Žydrūnas Kelys, Vilmantas Dilys, Kristijonas Gaška, Evaldas Kairys, Remigijus Sugintas ir kiti pagrindinės sudėties žaidėjai, esu įsitikinęs, kad Sankt Peterburgo LGU komandos studentus būtume įveikę“, - iškart po rungtynių kalbėjo LEU komandos treneris Algimantas Šatas.

Lietuviai rusams dar turės progą atsikeršyti - sausio 12 d. 15 val. Kauno „Žalgirio“ arenoje į dvikovą stos penkiskart Europos studentų čempionais tapusi Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) komanda ir Maskvos valstybinės kūno kultūros akademijos komanda (MVKKA).

Šią dvikovą nemokamai galės stebėti visi krepšiniui neabejingi žmonės - tiek moksleiviai ir studentai, tiek ir vyresnio amžiaus asmenys.

Iškart po šių rungtynių, 18.55 val., į krepšinio aikštelę išbėgs Kauno „Žalgirio“ ir Maskvos srities „Khimki“ klubo krepšininkai. Tai bus VTB jungtinės lygos rungtynės. Į šias rungtynes įėjimas jau bus mokamas. Studentams ir pensijinio amžiaus žmonėms taikomos didžiulės nuolaidos.

Už neeilinę galimybę leisti žmonėms pasigrožėti tarptautinėmis studentų dvikovomis Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) atstovai dėkinga „Siemens“ ir „Žalgirio“ arenų vadovams.

Pasak Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) prezidento Rimanto Cibausko, ryšiai tarp Rusijos ir Lietuvos krepšinio federacijų atstovų užsimezgė per praėjusį rudenį Lietuvoje vykusį Europos krepšinio čempionatą.

„Pabendravome, apsikeitėme koordinatėmis ir nusprendėme, kad ateityje surengsime tarptautines studentų rungtynes. Štai ši idėja tapo realybe", – džiaugėsi R. Cibauskas.

VDU komanda jau yra tapusi ne tik Lietuvos, bet ir visos Europos pasididžiavimu, todėl iš komandos krepšininkų bus tikimasi, kad jie apgins nugalėtojų vardą. Tiesa, ir rusų komandos nuolat būna tarp lyderių.

LSKL prezidentas taip pat prasitarė, jog jau kovo mėnesį jis arba kuris nors lygos atstovas vyks į JAV ir bandys susitarti dėl Lietuvos bei JAV studentų komandų dvikovos. „Norėtųsi, kad tokia dvikova įvyktų neutralioje šalyje, neutralioje aikštėje“, – samprotavo jis.